Opinii: Legea rusească va interzice evanghelizarea

In Biserica, Externe, Persecutii, Stiri

_32776O lege rusescă care va impune limite semnificative evanghelizării creștine, a atras opoziție din partea Consiliului de Misiune Internațional (IMB) Sen. US Ben Sasse și a profesorului Seminarului Teologic Baptist New Orleans, raportează Christian Telegraph, potrivit Baptist Press.

Trecut de cele două Case ale Parlamentului rus în ultimele săptămâni și așteptând semnătura Președintelui Putin, proiectul de lege a fost numit „un pas spre o cortină de fier” de către un lider al opoziției, raportează Los Angeles Times.

Potrivit Christianity Today, această măsură va cere cetățenilor care doresc să își împărtașească credința să obțină permisiunea guvernului și să facă evanghelizare numai în biserică sau prin site-uri religioase. Evanghelismul online sau mărturiile într-un domiciliu privat vor fi restricționate.

Vizitatorii străini care vor încălca legea vor risca deportarea, a raportat CT. Rușii ca și cetățeni individuali care încalcă legea s-ar putea confrunta cu amenzi de până la 780 $, iar ca și grupuri pot fi amendați cu sume până la 15.500 $.

IBM  a cerut cetățenilor creștini să se roage „ca Domnul să întoarcă inima Președintelui” pentru a respinge această măsură.

„ IMB sprijină libertatea religioasă pentru toți oamenii, și aceasta îi include și pe frații și surorile noastre în Hristos care trăiesc în Rusia” a spus purtătorul de cuvânt IMB Julie McGowan către Baptist Press prin comentarii scrise. „Ca și răspuns la această propunere de lege din Rusia din această săptămână, noi încurajăm credincioșii din întreaga lume să se roage ca liderul național senior să intervină astfel încât credincioșii ruși să fie cruțați de aceste limitări privind oportunitatea unui individ de a-și exprima și împărtăși credința lor personală.”

„Pentru a parafraza Proverbe 21:1” McGowan a spus „ Inima Președintelui Putin este ca un râu de apă în mâna Domnului pe care îl îndreaptă încotro vrea. Ne rugăm ca Domnul să îndrepte inima președintelui pentru a respinge precedentul juridic, care v-a împiedica înaintarea Evangheliei și a posibilităților de ucenicie creștină și părtășie în Rusia”

Potrivit Times, legea ar ridigiza pedepsele pentru acte considerate de terorism sau „tulburări în masă” și pentru faptul de nu raporta astfel de crime. „Justificarea” actelor considerate „extremism”, incluzând postările online ar putea duce la închisoare de până la șapte ani.

Sasse, R- Neb., a mers la Senat miercuri (29 Iunie) pentru a se opune proiectului de lege rus, în special restricțiilor privind liberatea religioasă.

„Legea rusă ar fi un afront pentru oamenii liberi de pretudindeni, de acasă sau din străinătate, care cred că drepturile de conștiință- dreptul la libera exprimare și libertate religioasă- sunt pre-politice”, a spus Sasse. „ Guvernele nu ne dau nouă aceste drepturi și nici nu ni le pot lua. Aceste drepturi de coștiință aparțin fiecărui om, femeie și copil pentru toți suntem purtătorii imaginii Creatorului nostru.”

Llyod Harsch, un profesor de istoria bisericii germane și descendente ruse de la Seminarul New Orleans, a spus către BP că legea ne întoarce înapoi la suprimarea convigerilor religioase din era sovietică. „ De la căderea comunismului și dizolvarea Uniunii Sovietice Rusia a cosntrâns în mod constant deschiderea sa inițială către creștinismul evanghelic.” „Această lege propusă este o altă încercare a lui Vladimir Putin de a-și întări aderența la putere și de a-i aduce la tăcere pe criticii săi, sub pretextul promovării siguranței publice și a combaterii terorismului. Orice lucru care contestă autoritatea lui poate fi marcat ca activitate teroristă.”

„Această lege favorizează clar Biserica Ortodoxă Rusă și continuă să lase minoritatea  evanghelică rusească cu un dezavataj.” a spus Harsch.

„Aceste legi dezvăluie efectele post comunism care au văzut toate religiile ca fiind la fel.” a spus Harsch. „Dacă musulmanii bombardează stațiile de metrou, atunci restricționează și activitățile religioase ale budiștilor și creștiniilor (pentru că ) toate religiile (se presupune) că sunt la fel. Restricțiile propuse sunt justificate ca fiind necesare pentru combaterea terorismului și a menținerii păcii, dar a aruncat o plasă mai largă pentru a include critici ai guvernului de orice fel și orice altă activitate religioasă în afara Bisericii Ortodoxe Ruse.”

Proiectul de lege de asemenea a atras critici din partea organizațiilor Musulmane, Evree și Ortodoxe Ruse, a raportat Guardian. Protestanții din Rusia,  a spus CT,  au facut apel la rugăciune și proteste.

Tradus şi adaptat de Alexandra Grunzac pentru Total Schimbat

elefant.ro

You may also read!

Conferință. Tinerii sunt profund dezamăgiți de presiunea socială a unui corp perfect

Episcopul de Gloucester, Rachel Treweek, urmează să găzduiască o conferință națională săptămâna viitoare, vizând combaterea anxietății imaginii corporale la

Read More...

5 mituri despre relații existente în cultura noastră

Trebuie doar să te uiți la câteva episoade dintr-un serial popular ca să îți dai seama că ceea ce

Read More...

Germania: 97 de atacuri anti-creștine anul trecut, cel mai mult împotriva refugiaților

Poliția federală germană a înregistrat aproape 100 de atacuri împotriva creștinilor sau a instituțiilor creștine din Germania în 2017,

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro