DevotionaleEditoriale

Cât de aproape este adevărul de noi?

Într-o lume în care adevărul pare să fie tot mai greu de găsit, ne întrebăm adesea: “Cât de aproape este adevărul de noi?” Răspunsul la această întrebare poate fi găsit în Deuteronomul 30:11-20.

În prima parte a acestui text, Moise le spune israeliților că legile lui Dumnezeu nu sunt peste puterile lor. El spune: “Această poruncă pe care ți-o dau astăzi nu este prea grea pentru tine, nici nu este prea departe.” (Deuteronomul 30:11). Acest verset ne reamintește că Dumnezeu nu ne cere nimic ce nu am putea îndeplini. Legile Sale nu sunt menite să ne copleșească, ci să ne ghideze și să ne protejeze.

Ideea principală a acestui text este că adevărul lui Dumnezeu este întotdeauna la îndemâna noastră. Moise continuă spunând: “Cuvântul este foarte aproape de tine; este în gura ta și în inima ta, pentru ca să-l împlinești.” (Deuteronomul 30:14). Acest verset ne arată că adevărul lui Dumnezeu nu este un mister ascuns sau o enigmă indecifrabilă. Este ceva ce putem înțelege și aplica în viața noastră de zi cu zi.

În lumina acestor adevăruri, ne putem întreba: “Cum putem aplica aceste învățături în viața noastră de zi cu zi?” Răspunsul este simplu: prin a trăi conform legilor lui Dumnezeu. Prin a ne iubi aproapele, prin a ne ierta dușmanii, prin a ne ajuta semenii. Acestea sunt legile lui Dumnezeu, și ele sunt la îndemâna noastră.

Dar ce se întâmplă când ne îndepărtăm de aceste legi? Când alegem să trăim după propriile noastre reguli, ignorând învățăturile lui Dumnezeu? Atunci adevărul devine mai greu de găsit. Se ascunde în spatele minciunilor pe care ni le spunem, în spatele justificărilor pe care le inventăm pentru acțiunile noastre.

Adevărul lui Dumnezeu este întotdeauna aproape de noi, dar este la fel de ușor să ne îndepărtăm de el. Alegerea este a noastră. Putem alege să trăim conform legilor lui Dumnezeu, sau putem alege să ne îndepărtăm de ele. Dar indiferent de alegerea pe care o facem, adevărul rămâne același: adevărul lui Dumnezeu este întotdeauna aproape de noi. Este în gura noastră și în inima noastră, așteptând să fie descoperit și împlinit. Așadar, să ne amintim întotdeauna de cuvintele lui Moise și să căutăm adevărul lui Dumnezeu în viețile noastre de zi cu zi. Adevărul este întotdeauna aproape de noi, dacă alegem să-l vedem.

În concluzie, adevărul lui Dumnezeu este mai aproape de noi decât ne-am putea imagina. Nu este ascuns în vreun loc îndepărtat sau învăluit în mister. Este în inimile și mințile noastre, așteptând să fie descoperit și împlinit. Așadar, să ne amintim întotdeauna de cuvintele lui Moise și să căutăm adevărul lui Dumnezeu în viețile noastre de zi cu zi.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button