Familie

Drumul sӑrutului și pӑcatul curviei

Tinerii care au trecut deja pragul adolescenței, și nu numai ei, au ȋnceput ȋntr-un fel de revoltă sӑ ȋși construiascӑ propriile reguli de trai, sӑ impunӑ unele lucruri pӑrinților, și nu ȋn ultimul rând sӑ extragӑ ceea ce le convine din Sfânta Scripturӑ. Dupӑ cum și titlul articolului de fațӑ prezintӑ tema și subiectul, vom trece ȋn rândurile urmӑtoare sӑ discutӑm despre tinerii care acceptӑ unele compromisuri ȋn viața lor, și totodatӑ urmӑrile compromisului.
Ei bine, mai ȋntâi de toate cred cӑ ar trebui sӑ stabilim un anumit lucru și anume “Când ai voie, sau când e necesar ca o persoanӑ sӑ ȋnceapӑ o relație de prietenie cu o altӑ persoanӑ?” Cu toate cӑ rӑspunsurile variazӑ de la un om la altul, rӑspunsul meu este unul clar și concis. Consider cӑ ai dreptul la o relație de prietenie doar atunci când ești conștient de obligațiile pe care ți le asumi ȋn momentul ȋnceperii relației, și totodatӑ sӑ ȋndeplinești ceea ce ne descrie Apostolul Pavel ȋn 1 Corinteni 13: 4-8. De asemenea, la fel de important ca aceste obligații pe care trebuie sӑ le respecți, o relație de prietenie trebuie ȋnceputӑ doar cu scopul de a ȋntemeia o familie, cӑsӑtoria. Nu spun aici cӑ dacӑ ȋntr-o searӑ mergi cu cineva la restaurant, deja ai ȋnceput relația ta de prietenie cu persoana respectivӑ, aceasta reprezintӑ doar o etapӑ a cunoașterii reciproce.

Nu vrem sӑ mergem mai departe și sӑ discutӑm despre tinerii de 15-16 ani care sunt aventurați ȋn relații, ci vrem sӑ ne concentrӑm asupra cuplurilor care deja sunt pe drumul cӑsӑtoriei.

Cu toate cӑ mulți dintre voi veți spune cӑ știți cum sӑ vӑ dezvoltați propria relație de prietenie și sӑ fiți fӑrӑ pӑcat ȋnaintea lui Dumnezeu, totuși mulți se vor “bloca” la capitolul “sӑrut”. Sigur mulți cu care am vorbit mi-au spus: “Dar… știi, eu o iubesc foarte mult și nu pot sӑ nu o sӑrut”. La rӑspunsul primit, voi da ȋnapoi un alt rӑspuns. Ȋn primul rând a iubi pe cineva nu se rezumӑ doar la alintare, sӑrut, vise prin al nouălea cer, și altele. “A iubi” ȋnseamnӑ mai mult decât a te dӑrui pe tine ȋnsuți persoanei dragi, a fi plin de bunӑtate, a nu fi necuviincios, nu cauți folosul tӑu, nu te mânii, ești gata sӑ ierți ȋn orice clipӑ dacӑ ți-a greșit cu ceva … etc.

Ȋntotdeauna drumul pânӑ la primul sӑrut este mai lung decât drumul pânӑ la pӑcatul curviei. Odatӑ ce ȋn viața ta ai acceptat sӑrutul, totuși tu fiind conștient cӑ acest lucru nu e permis ȋnainte de cӑsӑtorie, nu e exclus ca sӑ mai accepți ȋncӑ odatӑ un compromis, de data aceasta pӑcatul curviei care este fatal. Dacӑ ȋnainte de cӑsatorie ai acceptat compromisul, nu ai fost capabil sӑ ȋți respecți persoana de lângӑ tine, ce te va opri ca dupӑ cӑsӑtorie sӑ nu mai accepți alte compromisuri.

Multe cupluri dintre cele care au ajuns sӑ intre ȋn compromisuri, au realizat pӑcatul comis și au suportat urmӑrile  doar dupӑ ce s-au cӑsӑtorit. Alții ȋnsӑ nu au ajuns nici la cӑsӑtorie, iar din pricina pӑcatului comis au rupt chiar și logodna.

De fiecare datӑ când vei ȋncerca sӑ ȋți sfințești viața și sӑ trӑiesti mai mult pentru Dumnezeu, nu uita cӑ diavolul vine la tine sӑ te amӑgeascӑ. De ce pentru plӑcerile de o clipӑ  sӑ ȋți pӑtezi sufletul care pânӑ acum s-a pӑstrat curat?

Nu accepta compromisul. Decât sӑ ai “bombe” ȋn  viaţa ta, mai bine așteaptӑ focul de articifii.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

9 Comments

  1. nu va suparatii dar cu un sarut nu poti ajunge la curvie dar depinde te sarutii cu o fata sau cu un baiat si poti ajunge la curvie daca nu stii sa te oprestiii sa nu ajungi la curvie si eu am prietena ne sarutam si nu sa ajuns la curvie pentru ca amandoi stim sa ne oprim sa nu mergem mai departe

    1. @Emanuel, poate ca sti sa te opresti… si este bine, dar pune situatia in care problema ar putea scapa de sub control, atunci ce mai spui. Cel mai bine este sa previi raul, facand ce este bine.

  2. Daca ai Duhul Sfant cu siguranta 100% te opresti. Daca nu cu siguranta se ajunge la altele. Silviu mai cerceteaza-te. E o slabiciune in viata ta

    1. Alin, in primul rand sa nu uitam ca ispita vine si la cel care are Duhul Sfant si la cel care e incepator pe cale, si la cel care e de 40 de ani pe cale. Cel care e ocolit de ispite si nu are lupte in viata lui, nu cred ca e un crestin adevarat. Un crestin care duce o viata sfanta va avea de luptat impotriva vrajmasului. In al doilea rand, nu e nici o slabiciune subiectul acesta pentru mine, deoarece am dat un sfat si ma lupt la maxim sa il respect, daca nu il respectam nu mai incercam sa dau sfaturi la altii 🙂

  3. Buna ziua,

    Oare poate vreo fata crestina sa-mi raspunda si mie de ce majoritatea fetelor, chiar cuminti din ziua de azi, poarta pantaloni in general stramti? Adica blugi / colanti?
    Pot aceste fete, de buna vointa, sa se opreasca macar o clipa si sa mediteze daca e bine sa se imbrace asa?
    Orice barbat, repet absolut orice barbat va poate spune ca pentru el nu exista nici o diferenta intre ceea ce simte daca se uita din spate la o fata in pantaloni stramti sau daca se uita la o negresa in pielea goala (presupunand ca blugii / colantii sunt negri).
    Oare nu va pune pe ganduri aceasta realitate, dragi fete cuminti crestine?
    Nu va tulbura gandul ca pentru barbati, pentru creierul nostru, e ca si cum ati umbla dezbracate?
    Ati iesi goale pe strada? Ati intra asa in Biserica, dragi fete crestine?
    Off, cat as dori ca acest mesaj sa fie constientizat si difuzat la toate fetele de buna vointa…
    Oare nu a spus chiar Hristos ca cine se uita la o femeie ca s-o pofteasca a si preacurvit cu ea in inima lui? (Matei 5, 27-35)
    Va rog asadar, meditati daca e bine sa va mai imbracati astfel…
    Si daca v-am convins, dati mai departe acest mesaj, cine stie, poate va fi citit.
    Am tradus si o carticica pe aceasta tema (moda crestina, moda in Biserica), si o recomand: sf-fecioara.ro/moda
    Multumesc pentru atentie,
    Cristian

  4. Stiti dragi mei cum ne pastram curati inainte de castorie asa ne va binecuvanta Dumnezeu in viata de casatorie.

  5. Nu e păcat sa te săruți, dar sărutul e preludiul și uite asa fără sa vrei cazi în păcatul curviei chiar dacă nu.l săvârșești la propriu, dar cugetul tău sigur se pătează și începe sa pofteasca…asa ca mai bn nu săruți! Când iubești cu adevărat, vrei ca partenerul sa nu greșească înaintea lui Dumnezeu și te vei păstra curat și în sfințenie și nu.l vei face sa pofteasca prin îmbrăcămintea ta, prin gesturi, prin atingeri, etc.

  6. Sliviu, ma bucur ca ai publicat acest articol, cred ca raspunde anumitor intrebari cu care ne confruntam noi tinerii in ce priveste relatia de cuplu si ne ajuta sa devenim constienti ca mergem pe o pista gresita daca acceptam compromisiuri inainte de casatorie. Si mai cred ca cine are o relatie personala cu Dumnezeu si cauta sfintirea, nu mai pune la indoiala daca e voie sau e bine sau nu sa te saruti inainte de casnicie. Daca ne permitem sa cochetam cu ispita, mari sunt sansele sa cadem in capcana ei. Deci, cine are urechi de auzit sa auda!
    Sunt total de acord cu ce ai scris si cred ca argumentele lui Emanuel si Alin sunt doar pentru a-si justifica compromisul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button