DevotionaleFamilie

Sfaturi în vederea prieteniei pentru o căsătorie fără regrete (partea a doua)

Poate că te-ai decis deja sau poate că încă mai oscilezi în privința unui răspuns. Uneori ai putea fi dezamăgit de unele lucruri pe care le vei afla despre el/ea. Tu decizi în ce măsură vei trece peste acestea. Poate vor fi rude și prieteni care te vor sfătui, și nu-i așa că biruința se câștigă prin marele număr de sfetnici? „Planurile se pun la cale prin sfat. Fă războiul cu chibzuință” (Proverbele 20:18).

Contează o părere înțeleaptă și obiectivă din partea cuiva care te iubește. Uneori va fi imposibil să-ți dai seama de realitate datorită mirajului iubirii. În același timp părerile pot fi unilaterale și nu vor exprima mereu voia lui Dumnezeu. Numai tu vei decide în ultimă instanță, iar decizia trebuie să fie din toată inima. Nu înseamnă că ai găsit persoana perfectă, ci că ai certitudinea că Dumnezeu a pus-o acolo pentru tine. Chiar dacă uneori poate nici nu înțelegi de ce. Și da, este o mare doză de risc în această alegere. De aceea, încă de la începutul relației de prietenie, trebuie să te rogi și să aștepți răspunsul din partea Domnului. Chiar dacă ar fi să te rănești pe drum, El ți-l va da, la momentul potrivit. Mi s-a întâmplat să mă rog astfel: „Doamne, dacă această persoană nu este pentru mine, te rog s-o îndepărtezi din viața mea, dar, dacă ea este persoana potrivită, te rog să faci să ne iubim potrivit planului Tău și să ne arăți acest lucru prin diverse mijloace.”

Nu-ți fie teamă să ieși dintr-o relație nepotrivită. Chiar dacă acest lucru va implica suferință pentru amândoi, merită să ieși mai devreme decât să amâni pentru mai târziu. Mai apoi va fi mai greu și mai dureros.

Un alt lucru pe care îl recomand în ce privește cunoașterea la distanță este întâlnirea față în față. Întâlnirile virtuale pot fi foarte periculoase în rândul tinerilor creștini. Dacă este posibil, recomand ca cei doi să se întâlnească de câteva ori înainte să decidă dacă este potrivit sau nu să continue comunicarea în vedea cunoașterii pentru căsătorie. Inima este înșelătoare, promisiunile sunt frumoase și pot amăgi ușor chiar și un suflet sincer. De aceea, pe lângă alegerea inimii, folosește și rațiunea.

Dacă încă nu ești decis în a face pasul, mai așteaptă, mai roagă-te și împărtășește cu celălalt frământările tale. Decizia căsătoriei nu este întotdeauna ușoară. Amintește-ți că și tu ai minusuri și că îți dorești să fii acceptat dincolo de acele neajunsuri ale ființei tale.

Nu împărtăși prea devreme o relație și nu o expune public până ce nu ești încă 100% convins că este persoana cu care te vei căsători. Ai putea avea parte de mari neplăceri dacă lucrurile nu vor evolua ulterior în direcția dorită.

În ce privește latura sentimentală, deși va exista încă de la început, cel mai bine este să nu o afișați vizibil, ci să păstrați acea discreție până la momentul potrivit. Este plăcut să auzi și să spui vorbe frumoase, dar un creștin înțelept va păstra acele cuvinte pline de dragoste pentru un anume moment. Este minunat să-i spui pentru prima oară „Te iubesc!”, atunci când mai întâi ești deplin pregătit să o ceri de soție. Cuvintele acestea spuse mai devreme decât trebuie nu vor mai avea farmecul și nici acea încărcătură emoțională de care își va aminti o viață. Cumva lucrurile trebuie lăsate să se coacă, iar un fruct copt are gustul cel mai bun.

Pregătește-te și luptă pentru o relație după voia lui Dumnezeu!

Simona Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button