ExterneStiri

Știri din Israel- unde amenințarea este reală (rugați-vă)

foto: https://www.christianheadlines.com/columnists/israel-insights/live-from-israel-where-the-threat-is-real.htmlDacă ați urmărit știrile, Israelul este în alertă, pregătindu-se de un atac din partea Iranului sau al reprezentanților săi. Serviciile de informații israeliene consideră un atac asupra Israelului ca o problemă de „CÂND”, și nu de „DACĂ”. După știrile din Israel, parcă fiecare articol/comentariu publicat este despre atacul planificat de Iran:

  • Că un atac din partea Iranului va fi destul de puternic încât să lovească agresiv Israelul, dar nu atât de puternic încât să atragă Israelul și alte națiuni într-un conflict zonal mai larg;
  • Că Israelul blochează sistemele GPS pe tot întinsul țării, pentru a împiedica rachetele direcționate cu precizie prin intermediul GPS să lovească ținta;
  • Dacă sistemele israeliene de apărare anti-rachetă pot să facă față potențialelor provocări;
  • Oficialitățile americane instruiesc echipele ambasadei să nu părăsească orașele mari, până nu vor primi o nouă notificare;
  • Ce înseamnă acest lucru pentru turism, economie, re-chemarea rezerviștilor și cum impactează societatea în general;
  • Ce ar însemna acest lucru pentru negocierile de a-i elibera pe TOȚI cei 133 de ostatici pe care Hamas îi ține în captivitate la Gaza;
  • Guvernele mondiale discută cu Iranul pentru a nu lansa un atac ce poate crea un conflict și mai larg răspândit;
  • Comandamentul Israelian instruiește israelienii cum să se pregătească pentru un atac, aprovizionând casele și adăposturile, și cum să fie pregătiți, în general vorbind.
  • Cum vor impacta toate acestea venirea Sărbătorilor de Paște și pregătirile pentru sărbători.
  • Iar, pe măsură ce scriu aceste rânduri, serviciile de informații raportează că un atac ar putea surveni în următoarele 24-48 de ore.

Am realizat recent o serie de interviuri media și am remarcat că există un sentiment profund de stres aici, unul care nu a dispărut de la izbucnirea războiului și a masacrului actual pe care Hamas le-a comis pe 7 octombrie și din care nu ne-am recuperat complet. Acum este și mai mult stres, având un impact asupra majorității israelienilor.

Într-un interviu, am vorbit despre inevitabilitatea și necesitatea unui război împotriva Hezbollah în Liban (și poate și asupra Iranului). Gazda mi-a cerut să clarific de ce este necesar, gândindu-se că unii ar fi putut auzi că noi am dori un război. Nu, e tocmai invers. Israelul nu dorea un război pe 6 octombrie. Probabil că am fi continuat „să dăm cu piciorul în cutia de conserve” pe drumul confruntării cu Hamas, chiar dacă și-au exprimat clar intențiile: genocid împotriva poporului evreu și distrugerea Israelului.

Hezbolah este chiar mai rău. Este necesar un război deoarece 100.000 de israelieni au fost evacuați din casele lor de la granița cu Libanul, transformând orașe întregi în orașe fantomă. Sute de case și alte clădiri au fost lovite de rachete și drone Hezbollah, deoarece aceștia atacă aproape zilnic. Amenințarea pe care o reprezintă, prin raza lungă de acțiune între 150.000-350.000 și rachete de precizie, le-ar permite să lovească tot Israelul. În calitate de reprezentant al Iranului, acestea trebuie să fie oprite deoarece amenințările nu mai sunt tolerabile (nu că ar fi fost înainte, noi am trăit cu un sentiment fals al siguranței și cu gândul „rațional” că s-ar putea să nu facă ceea ce au amenințat că vor face). 7 octombrie a aruncat în aer această idee, la propriu.

Deci, nu, Israelienii nu DORESC niciun fel de război cu Hezbollah-ul sau oricine altcineva. Din păcate, un război cu Hezbollah (și posibil cu Iranul) nu este doar necesar, dar poate fi iminent.

Prietenii din întreaga lume se adresează, pentru a-și exprima sprijinul și îngrijorarea și întreabă ce se poate face. Cel mai simplu și ușor răspuns pentru ei este să se roage. Le cer oamenilor să se roage pentru dușmanii noștri, ca Dumnezeu să facă o minune și să le schimbe inimile. Doar așa putem vedea că am putea preveni un război. Le cer oamenilor să se roage ca toate Forțele de Apărare ale Israelului să reușească o victorie completă, protejând statul și poporul Israel, eradicând teroriștii, armele lor și orice amenințare viitoare. Le cer oamenilor să se roage ca Dumnezeu să continue să apere Israelul, chiar și atunci când nu se poate baza pe aliații săi, pentru ca toți israelienii să fie în siguranță, să fie eliberați de stres și frică și ca, fiind victorioși, dușmanii noștri să vadă că Dumnezeu este Singurul Dumnezeu Adevărat, că Legământul Său cu Israelul nu a fost rupt niciodată și ca inamicii Israelului să-l părăsească pe Alah și să ajungă să Îl cunoască pe Creatorul lor și să se pocăiască.

Permiteți-mi să împărtășesc cu voi o observație personală. Multe persoane mi-au pus întrebări despre credința mea de după 7 octombrie încoace. Am ajuns la realizarea fascinantă că aceasta este o mângâiere în mijlocul fricii. Acum citesc din Biblia mea în mod diferit.  Dumnezeu încă ne protejează, dar de data aceasta avem nevoie de o protecție suplimentară: din partea ta.

În această dimineață, în timp ce făceam cumpărăturile înainte de Sabat, amenințarea a devenit reală la un alt nivel. Magazinul de telefoane mobile din centrul comercial din cartier vinde acum generatoare pe benzină. Vorbim de câteva săptămâni despre probabilitatea ca un atac al Hezbollah sau al Iranului să distrugă rețeaua electrică. Oamenii se aprovizionează. În ceea ce ne privește, avem un panou solar care ne va oferi energie electrică pentru toate electrocasnicele, cu excepția celor mari.

Amenințarea contra Israelului este reală. Vă rugăm, rugați-vă!

Tradus cu permisiune: https://www.christianheadlines.com/

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button