Meditatii

Limba lui Kuttan

Dragostea lui Hristos este simplă. Nu are nevoie de apologetice să o apere.

Am scris această notă în onoarea unui domn în vârstă pe nume Kuttan. Kuttan era un bătrân în vârstă de optzeci de ani când a murit. Am avut privilegiul de a îl vedea Kuttan cu câteva săptămâni înainte de moartea lui. Kuttan rămâne în amintirile mele. Limbajul comun pentru mine și Kuttan este subiectul acestei note. Este limbajul universal care traversează rasa, religia, cultura, vârsta, genul și chiar limba – limba predată de Cristos și insuflată de Duhul lui Dumnezeu în fiecare ființă umană.

Kuttan era un hindus. Kuttan nu a înțeles engleza. Kuttan nu a rezolvat calculul. Kuttan nu a auzit niciodată despre Socrate sau despre Platon. Kuttan nu a văzut niciodată un computer. Kuttan nu a înțeles teologia sau apologetica creștină. Kuttan la găsit pe Isus și apoi Kuttan a murit. Soția lui Kuttan vorbește chiar și astăzi despre Dumnezeul creștinilor.

Kuttan a fost un coolie. Britanicii au adoptat cuvântul coolie din hindi. Coolie este un muncitor necalificat angajat pentru salarii mici. Kuttan a lucrat în fiecare zi ca un coolie până când a ajuns la mijlocul anilor optzeci. A lucrat ca un muncitor de zi până la o lună înainte de moartea sa. Kuttan nu avea asigurări de viață sau polițe de asigurare de sănătate. Kuttan nu avea niciodată un cont bancar și nici măcar nu știa despre asta. Dar Kuttan exemplifică totul frumos despre creația lui Hristos, sufletul uman neprețuit.

Kuttan era vecinul meu din India. Tatăl meu la angajat în câmpurile noastre. Îmi amintesc zâmbetul lui Kuttan de la primele zile ale vieții mele. El era bun. El obișnuia să ne spună despre cel mai bun timp pentru a planta semințe, a pune pământul și a recolta. Obișnuia să îmbrace copacii și să urce pe copacii de nucă de cocos. Era un om la îndemână. Uneori a lucrat ca portar și a transportat încărcături grele. Părinții mei erau profesori. Când eram copii, Kuttan sau soția lui ne vizitau pentru a verifica dacă părinții noștri întârziau să se întoarcă de la școală. El a făcut acest lucru, în ciuda faptului că am avut o dădacă să se îngrijească de afacerile noastre.

Am mers la școala medicală, am migrat în Anglia și mai târziu în SUA. L-am uitat pe Kuttan. Am uitat lumea frumoasă din Kuttan și țara lui Kuttan, unde timpul rămâne. Kuttan și soția lui nu m-au uitat niciodată. Pentru Kuttan și soția lui, am fost „micul lor Tony”. Kuttan se gândea liniștit. Eu m-am gândit în linii complicate. Kuttan a trăit într-o lume naturală. Eu am trăit într-o lume sintetică.

Mai târziu am auzit despre Kuttan prin sora mea. Sora mea, care locuiește în SUA, a mers în India. A vizitat Kuttan. Kuttan a întrebat afectiv despre mine. Kuttan și soția sa au avut multe afecțiuni. Sperau că într-o zi mă voi întoarce și îi voi vindeca. Într-adevăr, nu m-am gândit niciodată la Kuttan. Aveam linii de întâlnire și trebuia să trec examenele. Când sora mea sa întors din India, mi-a povestit despre Kuttan.

În cele din urmă, mi-am amintit de Kuttan. Mi-am amintit de nevinovăția mea pierdută. Mi-am amintit de credința și speranța lui Kuttan. Kuttan și soția lui sperau și credeau că mă voi întoarce într-o bună zi ca să-i vindec de bolile lor. M-am întors în India. Am vizitat Kuttan. Musonul sa terminat. Kuttan și soția lui se aflau în colibă. Acoperișul era scurs. Kuttan nu mai lucra. Vasele sale de sânge au fost blocate. Un ulcer rău îi infectase osul. Am aranjat îngrijirea medicală a lui Kuttan.

Călugărițele din mănăstirea din apropiere îl vizitau deja pe Kuttan aducandu-i mâncare și haine. Călugărițele au aranjat ca, Kuttan și soția lui să fie transferaţi într-o casă de bătrânețe condusă de călugărițe. Kuttan a iubit pe Dumnezeul creștinilor. El a văzut dragostea lui Dumnezeu. Câteva săptămâni mai târziu, Kuttan a murit în casa de bătrânețe condusă de călugărițe. Soția lui Kuttan este încă cu călugărițele. A acceptat iubirea plină de iubire a călugărițelor și dragostea Dumnezeului călugărițelor.

Dragostea lui Hristos este simplă. Nu are nevoie de apologetice să o apere. El are nevoie doar de inima lui Kuttan și de inima unei călugărițe, care lucrează împreună pentru o mai mare glorie a lui Dumnezeu.

Dragostea e frumoasa. Creația lui Dumnezeu este și mai frumoasă pentru că ea manifestă prezența iubirii lui Dumnezeu.

– – – scris de Dr. Jacob C Tony

Tradus şi folosit cu permisiune pentru Total Schimbat, de la TurnbacktoGod

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button