ArticoleMeditatii

Ca pentru Dumnezeu

Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care știți că veți primi de la Domnul răsplata moștenirii.” (Coloseni 3:23-24)

Fiecare avem zilnic diverse activități: treburi casnice, îndatoririle ca elevi sau studenți, sarcinile de la serviciu, munca de soție și mamă, ajutorul acordat oricând și oriunde celui care se află într-o nevoie… Cum am putea face ca toate acestea să fie făcute “ca pentru Domnul”? Mai întâi de toate, ele trebuie făcute “din toată inima“.

Atunci când înveți pentru școală, nu învăța superficial, ci fă-o cu pasiune.

Atunci când ajuți sau faci un bine, fă-l cu bucurie și fără să te îndoiești.

Atunci când lucrezi corect și cu hărnicie, fă-o nu doar când poți fi văzut sau apreciat de superiorul ierarhic.

Atunci când îți îngrijești familia, pregătești hrana copiilor sau faci curat, fă-le cu devotament și nu le privi ca pe o obligație în plus.

Toate aceste lucruri, când le faci cu încrederea că ești văzut de Dumnezeu, fără să aștepți o răsplată de la oameni, devin parte a închinării tale zilnice. Și, nu-i așa, că atunci când ne închinăm, dorim să aducem ce este mai bun Domnului Dumnezeu? De aceea, însăși lucrurile acestea, ce fac parte din rutina noastră zilnică, când le facem ca pentru Domnul, Îl vom onora cu trăirea noastră. Prea adesea încercăm să facem lucrurile să iasă bine pentru a-i mulțumi pe ceilalți. Mai bine ne-ar interesa ce gândește Dumnezeu despre ceea ce facem și cum facem, pentru că restul au o importanță cu mult mai neînsemnată.

Te îndemn ca orice slujire vei face pentru familie, casă, biserică, să o faci nu doar pentru a-i mulțumi pe cei din jur sau ca să fii văzut și apreciat de ei, ci ca și cum te-ai afla sub permanenta privire a Domnului. Și, din partea Sa, vei primi și răsplata pe măsură, pentru orice slujire făcută din toată inima, ca pentru El!

“Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.”  (Coloseni 3:17)

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button