ArticoleMeditatii

Binecuvântat la bine și la greu

Orice împrejurare din viața ta poate fi o binecuvântare atunci când asculți în totul de Dumnezeu, trăind o viață curată.

Adeseori primim mai mult decât am merita, iar rezultatul neascultării noastre nu este răsplătit imediat și nici pe măsura faptelor noastre. Pentru unii, viața poate părea sau poate fi nedreaptă și nu pot înțelege de ce li se întâmplă acele lucruri. Altora toate le merg bine, măcar că nu dau importanță ascultării de Dumnezeu.

Binecuvântarea nu este întotdeauna atunci când toate lucrurile din viață merg bine. Pare ciudat, dar chiar și o suferință, care în ochii noștri este privită drept necaz, poate fi sursa unor binecuvântări viitoare.

Ce este, de fapt, binecuvântarea, și de ce obișnuim să ne adresăm îndemnuri de binecuvântare?

Adresăm îndemnul de binecuvântare celor dragi, cărora dorim să le meargă bine și să prospere. În același timp dorim și ca Dumnezeu să Se implice în viața acestora, pentru că, nu-i așa, orice lucru bun vine numai de la El. Obișnuim să spunem că Domnul ne-a binecuvântat cu un anumit lucru sau persoană și este adevărat, pentru că de la El le-am primit.

Ce se întâmplă, însă, cu omul care se află într-un necaz, care a suferit pierderi sau care nu poate spera prea mult în ce privește lucrurile materiale? Un astfel de om nu mai poate fi numit binecuvântat? Opusul binecuvântării îl numim blestem. Iov fusese blestemat de Dumnezeu? Nicidecum, ci Domnul a permis să fie greu încercat prin pierderi și suferințe. Cu toate acestea, el era în continuare binecuvântat.

Dumnezeu nu ne-a promis că, dacă toate ne vor merge bine, suntem binecuvântați. Dar a promis binecuvântare celor care Îi ascultă Cuvântul și Îl păzesc. A promis că va revărsa grația divină celor cu inima curată, celor blânzi și milostivi, celor care suferă batjocura datorită Numelui Său, și chiar celor ce plâng acum, dar care mai târziu vor fi mângâiați. Sunt binecuvântați aceia care nădăjduiesc în El.

Într-una dintre pildele Domnului Isus, se vorbește despre un om bogat, a cărui țarină rodise mult și care-și zicea: “Suflete, ai multe bunătăți strânse pentru mulți ani, odihnește-te, mănâncă, bea și veselește-te!” (Luca 12.19). Era el un om „binecuvântat” pământește, doar pentru că lucrurile agonisite sunt zadarnice pentru cel care își adună comori pentru sine și nu se îmbogățește față de Dumnezeu.

Dacă îți merge bine, mulțumește smerit și bucură-te, dar nu uita că binecuvânatarea nu depinde doar de ce ai primit.

Simona Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button