Editoriale

Autoritate

autoritateVreau să vă spun câte ceva despre autoritate. Iosif Ţon zicea că doar cel ce este sub autoritate, poate avea autoritate; el se referea la lumea spirituală și chiar administrativă în cadrul bisericii. Ca și copii ai lui Dumnezeu ni s-a dat autoritate asupra puterilor întunericului (“ps 91 puteti călca peste șerpi și năpârci”). Isus le zicea uncenicilor că ce vor lega pe pâmănt va fi legat în ceruri și ce vor dezlega pe pâmănt va fi dezlegat în ceruri. (Mat)

Gabi Floruţ, în calitate de profesor, ne spunea că degeaba ești poliţist, ai insigna și îmbrăcămintea de piliţist, dacă stai la marginea străzii și fluieri încet; tu trebuie să îţi excerciţi autoritatea, să stai în mijlocul străzii și să dirijezi circulaţia.

Tu ca să ai autoritate asupra celui rău trebuie SĂ TE SUPUI AUTORITĂŢII LUI DUMNEZEU. Poţi porunci bolii și dependenţelor să plece ca să poţi fi umplut cu sănătate și libertate din Duhul Sfânt. Să predai lui Dumnezeu toate acele arii care nu sunt după Voia Lui și El va aduce izbândă. Iar dacă ai făcut vreun păcat cere-ţi iertare de la Dumnezeu și de la cine ai greșit și nu-l mai fă. Eliberarea vine de multe ori pe măsură ce iertăm pe cei ce ne-au greșit și prin mărturisirea păcatelor.

Nu te uita la valuri și la cum răgnește leul (Satan), ci mereu fii cu ochii aţintiţi asupra lui Dumnezeu și urmează cu sfinţenie sfaturile și călăuzirea Duhului Sfânt.

Părinţii au autoritate dată de Dumnezeu peste copiii lor, de aceea cuvintele pe care aceștia le rostesc, fie bune, fie rele, îi afectează pe copii. Păstorii au autoritate peste bisericile lor ș.a.m.d. Iar dacă vrem binecuvântare și autoritate, trebuie să fim și supuși autorităţii umane pe plan spiritual și nu numai, iar  apostolul Pavel ne spune să ne rugăm pentru cei din dregătorii și pentru conducătorii nostri ca să primească călăuzire divină ca să avem pace.

Dacă cei ce au autoritate asupra voastră au un duh de control și manipulare, sau vă ispitesc să păcătuiţi, puteţi lega acele duhuri cu autoritatea ce v-a dat-o Dumnezeu.

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button