DevotionaleEditoriale

În pragul aşteptării unui sărbătorit

               Şi iată-ne ajunşi, ca în fiecare an pe „ultima sută de metri”, a binecunoscutei sărbători de iarnă, Vestirea naşterii lui Isus Cristos. De ce oare de la an la an, ni se pare că facem sau repetăm aceleaşi lucruri, încercând să aducem spiritul de sărbătoare în casele noastre, dar parcă tot mai goi şi lipsiți de prezența lui Isus în inimile noastre suntem.

               Trăim vremurile în care, în ceea ce priveşti creştinismul asistăm la o globalizare a ceea ce numim noi a fi în rând cu lumea, şi este greu să te mai gândeşti că poate odinioară era altfel. Privind la lumea de afară, ceea ce ne înconjoară zilnic, aşteptarea unui sărbătorit în ajunul Crăciunului nu mai are nimic de-a face cu ceea ce în urmă cu mulți ani, s-a petrecut. Fireşte, metaforic vorbind nu se v-a mai naşte încă odată într-o iesle pe paie şi înconjurat de animalele blânde, dar în inimile şi viețile noastre ar trebui să trăim şi să simțim cu adevărat naşterea lui Isus în inimile noastre.

               „Ce putem face, ca Isus să fie acela care va fi sărbătorit în lumea noastră din secolul XXI?”, este una dintre întrebările care îi macină sau ar trebui să se frământe în inimile noastre. Cu siguranță, magia şî spiritul Craciunului este unica în fiecare an, atunci când cei mai mulți aleg să fie mai buni, generoşi, plini de bunătate, darnici, iertători, etc. Ce-ai făcut iubite creştin tot anul? Nu s-a născut oare Isus in Crăciunul trecut in inima ta?

               Iubite creştin, vezi?, aceasta este realitatea zilelor noastre. Trecem de la an la an, sărbătorind ceva anume, fără să ne mai gândim cu exactitate ce atitudine ar trebui să lase una dintre aceste sărbători în inimile noastre. Dacă Isus s-ar naşte cu adevărat în inimile fiecăruia in fiecare an, cu siguranță anul ce va urma, va fi unul dintre cei mai buni ani din lume. Realitatea? Este dureroasă… Omeniriea nu doreşte adevărul pentru a nu se face vinovați de ceea ce aleg să nu facă.

               Suntem noi, tu şi eu din aceeaşi categorie, care îl va ignora total pe Isus şi de sărbătoarea aceasta? Sau, meditând mai adânc vedem şi conştientizăm adevărata valoare a aşteptării sărbătoritului Isus, punând în practică valoarea Lui, reflectându-se prin inimile şi faptele noastre.

               Te îndemn iubite cititor, ca anul acesta să te gândeşti mult mai adânc la sărbătoarea Naşterii lui Isus, iar amprenta sărbătoririi Lui, să reflecte tot anul ce vine prin inimile şi faptele tale.

               Tu pe cine aştepți?

 

Silviu Firulete

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button