ExterneStiri

Indonezia: catolicii forțați să oprească munca de ajutorare după acuzații de convertire a musulmanilor

Catolicii de la o biserică din orașul indonezian Yogyakarta au fost acuzați de prozelitism în timp ce distribuiau pachete de ajutorare comunității locale, în cea mai mare parte musulmană, informează agenția catolică UCAN.

Pachetele, care conțin necesități de bază și asistență medicală, au fost livrate localnicilor, ca parte a unui program de sărbătorire a înălțării Bisericii Sf. Paul din comunitatea catolică de la un post de misionar la o parohie, raporteaza World Watch Monitor.org

Cu toate acestea, ei s-au confruntat cu un grup de musulmani locali, care au susținut că, prin munca lor socială, catolicii încercau să convertească oamenii la creștinism.

Purtătorul de cuvânt al grupului a declarat că după programe similare de ajutor, alte zone au înregistrat o scădere a numărului musulman datorită prozelitismului.

Catolicii au fost forțați să-și oprească activitatea, deși și-au negat scopul de a converti oamenii.

Agustinus Edi Nugroho, coordonatorul programului, a declarat pentru UCAN: „Nu a existat prozelitism. Asistența socială trebuia să ajute pur și simplu sătenii locali. Am anulat programul deoarece ar putea crea conflicte. „

Poliția a fost implicată în soluționarea litigiului.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button