Egipt: Proprietarul unei bisericii amendat iar atacatorii bisericii condamnaţi cu închisoare pentru un an

In Biserica, Externe, Persecutii, Stiri

Un tribunal egiptean (31 ianuarie) a găsit 15 persoane vinovate de atacul unei biserici copte la sud de Cairo și a amendat, de asemenea, un om coptic pentru găzduirea ilegală a bisericii în incinta lui.

Curtea de delict din guvernarea din Giza a pronunțat sentințe de închisoare de un an pentru cei 15 atacatori, cu o amendă echivalentă cu 28 USD pentru fiecare “provocare de conflicte sectare, afectând unitatea națională și vandalizând proprietatea privată”, a raportat Reuters, citat de World Watch Monitor

Proprietarul copt al sediului din satul Kafr al-Waslin a primit o amendă echivalentă cu 20.500 dolari pentru găzduirea unei biserici fără licență.

O sursă locală a declarat pentru World Watch Monitor căci clădirea a servit drept sală de ședințe pentru copți și o grădiniță, de peste 15 ani.

La 22 decembrie, un grup mare de musulmani s-au adunat la clădire după rugăciunile lor de vineri, după un zvon că un clopot de biserică urma să fie pus pe vârful clădirii și că va fi transformat într-o biserică oficială. Grupul a intrat în clădire cântând “Allahu Akbar” (“Allah este cel mai mare”), potrivit sursei.

Reuters a raportat că episcopia locală a solicitat o licență după ce guvernul a adoptat noua sa lege de construire a bisericii în 2016.

În luna octombrie a anului trecut, un comitet de cabinet a început să lucreze la legalizarea bisericilor fără licență, primind 2.650 de cereri din partea parohiilor copte, așteptând un permis sau o licență de renovare sau construire.

La începutul acestei luni, Ministerul Locuințelor a anunțat căci creștinilor li s-a permis să se întâlnească în biserici fără licență, în timp ce cererile lor de înregistrare au fost procesate.

Timp de decenii, construcția și renovarea bisericilor din Egipt a fost obstrucționată de birocrația complexă, ducând la deteriorarea clădirilor bisericii și orânduirii unor locuri de cult pentru creștini.

Tensiunea dintre musulmanii și copţii radicali din satele rurale a dus la închiderea mai multor biserici din motive de securitate.

epiesa.ro

You may also read!

Scrisoare de multumire din partea Librariei Maranatha

Dragi clienti, Va multumim pentru toate comenzile pe care le plasati pe site-ul Librariei Maranatha www.librariamaranatha.ro Echipa noastra se straduieste sa

Read More...

La Auschwitz, mii de oameni se alătură Marșului celor vii pentru a-i onora pe cei morți

Oswiecim, Polonia, - Acum șaptezeci și trei de ani în urmă, Irving Roth, 88 de ani,  a fost eliberat

Read More...

Cornel şi Rachel Mich – buletin de misiune

Misionari în Dăneasa, Olt Familie : Mich Cornel si Rachel Suntem familia Mich și suntem misionari în Dăneasa. Ne-am căsătorit în 25

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro