Egipt: Proprietarul unei bisericii amendat iar atacatorii bisericii condamnaţi cu închisoare pentru un an

In Biserica, Externe, Persecutii, Stiri

Un tribunal egiptean (31 ianuarie) a găsit 15 persoane vinovate de atacul unei biserici copte la sud de Cairo și a amendat, de asemenea, un om coptic pentru găzduirea ilegală a bisericii în incinta lui.

Curtea de delict din guvernarea din Giza a pronunțat sentințe de închisoare de un an pentru cei 15 atacatori, cu o amendă echivalentă cu 28 USD pentru fiecare “provocare de conflicte sectare, afectând unitatea națională și vandalizând proprietatea privată”, a raportat Reuters, citat de World Watch Monitor

Proprietarul copt al sediului din satul Kafr al-Waslin a primit o amendă echivalentă cu 20.500 dolari pentru găzduirea unei biserici fără licență.

O sursă locală a declarat pentru World Watch Monitor căci clădirea a servit drept sală de ședințe pentru copți și o grădiniță, de peste 15 ani.

La 22 decembrie, un grup mare de musulmani s-au adunat la clădire după rugăciunile lor de vineri, după un zvon că un clopot de biserică urma să fie pus pe vârful clădirii și că va fi transformat într-o biserică oficială. Grupul a intrat în clădire cântând “Allahu Akbar” (“Allah este cel mai mare”), potrivit sursei.

Reuters a raportat că episcopia locală a solicitat o licență după ce guvernul a adoptat noua sa lege de construire a bisericii în 2016.

În luna octombrie a anului trecut, un comitet de cabinet a început să lucreze la legalizarea bisericilor fără licență, primind 2.650 de cereri din partea parohiilor copte, așteptând un permis sau o licență de renovare sau construire.

La începutul acestei luni, Ministerul Locuințelor a anunțat căci creștinilor li s-a permis să se întâlnească în biserici fără licență, în timp ce cererile lor de înregistrare au fost procesate.

Timp de decenii, construcția și renovarea bisericilor din Egipt a fost obstrucționată de birocrația complexă, ducând la deteriorarea clădirilor bisericii și orânduirii unor locuri de cult pentru creștini.

Tensiunea dintre musulmanii și copţii radicali din satele rurale a dus la închiderea mai multor biserici din motive de securitate.

elefant.ro

You may also read!

Evanghelistul Billy Graham, şi-a încheiat alergarea pe acest pământ

Cel mai mare evanghelist al secolului XX și-a încheiat alergarea și a plecat în veșnicie la vârsta onorabilă de

Read More...

Conferință. Tinerii sunt profund dezamăgiți de presiunea socială a unui corp perfect

Episcopul de Gloucester, Rachel Treweek, urmează să găzduiască o conferință națională săptămâna viitoare, vizând combaterea anxietății imaginii corporale la

Read More...

5 mituri despre relații existente în cultura noastră

Trebuie doar să te uiți la câteva episoade dintr-un serial popular ca să îți dai seama că ceea ce

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro