Bisericile evanghelice din Turkmenistan doresc înregistrarea oficială

In Biserica, Externe, Persecutii, Stiri

Șase biserici evanghelice din Turkmenistan au trimis o scrisoare președintelui Gurbanguly Berdimukhamedov, cerând să li se permită să se înregistreze ca și comunități religioase oficiale.

În urma adoptării, în martie 2016, a unei noi Legi cu privire la organizațiile religioase și libertatea religioasă, toate entitățile religioase trebuie să se reînregistreze pentru a funcționa legal, însă bisericile evanghelice au fost refuzate de înregistrare de către Ministerul Justiției.

În scrisoare, bisericile solicită permisiunea de a deschide o librărie creștină și, de asemenea, spun că vor să aibă propria clădire pentru servicii. Unele grupuri de biserici se întâlnesc acum în secret în cafenele și restaurante.

Noi, credincioșii Bisericii evanghelice, noi, cetățenii Turkmenistanului, avem o mare dorință de a contribui la societatea noastră și la țara noastră. Vrem să fim implicați în ridicarea spirituală a concetățenilor noștri. Ne simțim tristi că nu avem libertatea de a ne exprima credința și de a împărtăși acest lucru oamenilor din Turkmenistan“, spune scrisoarea lor.

Referindu-se la faptul că Turkmenistan susține că are libertatea religioasă, scrisoarea citează câteva exemple de restricții impuse creștinilor. Acestea includ arestări, raiduri în timpul serviciilor bisericești și pierderea locurilor de muncă pentru convertiți la creștinism.

Pentru a solicita înscrierea, organizațiile religioase trebuie să aibă semnăturile a cel puțin 50 de membri rezidenți cu vârsta peste 18 ani. De asemenea, trebuie să depună o declarație care solicită înregistrarea, semnată de fondatorii și membrii consiliului organizației, și o taxă de 230 manat (aproximativ 135 de dolari SUA).

O sursă locală a declarat pentru World Watch Monitor că doar bisericile evanghelice au refuzat înregistrarea. “Motivele reale ale refuzului de înregistrare nu sunt date niciodată. Ei încetinesc doar procesul și se pot referi la aplicarea incompletă a aplicației”, a spus sursa.

Organizațiile religioase neînregistrate nu pot desfășura în mod legal activități religioase, nu pot stabili locuri de cult sau nu pot produce sau disemina materiale religioase. Pentru orice astfel de activitate, organizația se va confrunta cu amenzi cuprinse între 100 și 1000 manat (60-600 $), cu amenzi mai mari pentru liderii religioși și cu amendă mai mică pentru membri. Chiar dacă organizația este înregistrată, se pot acorda amenzi pentru publicarea sau difuzarea materialelor religioase fără aprobarea guvernului.

Legea din 2016 permite, de asemenea, autorităților să participe la orice eveniment religios deținut de o organizație religioasă înregistrată și să pună întrebări liderilor săi despre orice aspect al activității lor.

Intimidarea comunităților religioase de către agenții statului are multe forme. Protestanții și Martorii lui Iehova au raportat intimidări din partea profesorilor și poliției din școli și oficialii care au adus clerici musulmani pentru a intimida copii non-musulmani, potrivit agenției regionale de știri Forum 18.

Tradus si redactat de pe www.worldwatchmonitor.org

elefant.ro

You may also read!

Evanghelistul Billy Graham, şi-a încheiat alergarea pe acest pământ

Cel mai mare evanghelist al secolului XX și-a încheiat alergarea și a plecat în veșnicie la vârsta onorabilă de

Read More...

Conferință. Tinerii sunt profund dezamăgiți de presiunea socială a unui corp perfect

Episcopul de Gloucester, Rachel Treweek, urmează să găzduiască o conferință națională săptămâna viitoare, vizând combaterea anxietății imaginii corporale la

Read More...

5 mituri despre relații existente în cultura noastră

Trebuie doar să te uiți la câteva episoade dintr-un serial popular ca să îți dai seama că ceea ce

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro