Judecătorul american blochează deportarea a 50 de creștini indonezi

In Externe, Politic, Stiri


Un judecător federal a blocat joi deportarea a 50 de creștini indonezi care trăiau ilegal în New Hampshire, în timp ce încearcă să redeschidă cazul lor de imigrare pentru a susține că s-ar confrunta probabil cu persecuții religioase în țara lor natală.

Grupul include oameni care au fugit din calea violenței de acum două decenii în urmă, și au trăit în mod deschis mulți ani în Anglia sub un acord informațional cu Imigrația și Aplicarea Vamală până când administrația președintelui Donald Trump a ordonat anul trecut să se încheie aranjamentul.

Judecătorul SUA Patti Saris din Boston a decis ca ICE să nu se meargă mai departe cu deportarea până când indonezienii au o șansă să facă cazul lor de ședere legală, argumentând că aceștia s-ar confrunta cu persecuție sau violență dacă s-ar întoarce.
Ea a decis că procesele folosite de Consiliul de Imigrare a SUA nu au fost adecvate să protejeze drepturile lor în ce timp ce ar fi deportați, în timp ce cazurile lor încă îndreaptă către cea mai mare națiune din lume- națiunea musulmană.

„Astfel, în cazul acestei proceduri kafkiene, ei vor fi trimiși înapoi chiar în țara unde întâmpină persecuție și tortură, în timp ce așteaptă o decizie cu privire la faptul dacă ar fi chiar subiecții unei deportări din țara lor din cauza torturii și persecuțiilor”, a scris Saris.
Saris, care înainte a blocat cazurile lor de deporare cerând ultima ei decizie, a emis un ordin preliminar prevenind îndepărtarea indonezienilor pănă duce ce consiliul a decis dacă să redeschidă cazurile lor.

Sandra Pontoh, păstor al Congregației Indoneziană Madbury Maranatha din Madbury, New Hampshire, care lucra în numele imigranților a întâmpinat bine reporterii.
„ Asta speram să spună”, a spus Pontoh într-un interviu telefonic. „ Prietenii mei vor avea suficient timp, iar avocații lor vor avea timp să lucreze la cazurile lor.”
Departamentul de Justiție US a refuzat să comenteze.

Membrii ai comunității indoneziene care locuesc de-a lungul coastei New Hampshire, au început să primească ordine de întoarcere în august, în timp ce făceau rutina de prezentare ICE- check in. În septembrie, aceștia au dat în judecată, contestând că deportarea lor a încălcat drepturile lor legale după Costituția SUA. Oficialii federali susțin că au avut întotdeauna autoritatea de a-i deporta.

Instanțele federale nu au autoritate directă asupra problemei imigranților. Dar, în legătură cu obiecțiile departamentului de Justiție, Saris a decis în octombrie că are juristicție.

Cauza lor a atras atenția și suportul Delegației Democratice Congregaționale din New Hampshire, incluzând Senatorul USA Jeanne Shaheen și Guvernatorul Republican Chris Sununu.

Tradus si adaptat de la sursa: ChristianPost.com

epiesa.ro

You may also read!

Pakistan: Părinții îndoliați acceptă compensația dar suspectul este eliberat

Familia unui băiat creștin care a fost bătut până la moarte în a doua zi de liceu, a acceptat

Read More...

25 de ani de istorie pentru ghidul „30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană”

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la prima apariţie a ghidului de rugăciune, acesta fiind gândit ca

Read More...

Germania – Ofițer de educație: Credința creștină face copiii încrezători în sine

Când copiii cresc cu povești biblice precum "David și Goliat", în care cei mai slabi au șansa, chiar și

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro