Judecătorul american blochează deportarea a 50 de creștini indonezi

In Externe, Politic, Stiri


Un judecător federal a blocat joi deportarea a 50 de creștini indonezi care trăiau ilegal în New Hampshire, în timp ce încearcă să redeschidă cazul lor de imigrare pentru a susține că s-ar confrunta probabil cu persecuții religioase în țara lor natală.

Grupul include oameni care au fugit din calea violenței de acum două decenii în urmă, și au trăit în mod deschis mulți ani în Anglia sub un acord informațional cu Imigrația și Aplicarea Vamală până când administrația președintelui Donald Trump a ordonat anul trecut să se încheie aranjamentul.

Judecătorul SUA Patti Saris din Boston a decis ca ICE să nu se meargă mai departe cu deportarea până când indonezienii au o șansă să facă cazul lor de ședere legală, argumentând că aceștia s-ar confrunta cu persecuție sau violență dacă s-ar întoarce.
Ea a decis că procesele folosite de Consiliul de Imigrare a SUA nu au fost adecvate să protejeze drepturile lor în ce timp ce ar fi deportați, în timp ce cazurile lor încă îndreaptă către cea mai mare națiune din lume- națiunea musulmană.

„Astfel, în cazul acestei proceduri kafkiene, ei vor fi trimiși înapoi chiar în țara unde întâmpină persecuție și tortură, în timp ce așteaptă o decizie cu privire la faptul dacă ar fi chiar subiecții unei deportări din țara lor din cauza torturii și persecuțiilor”, a scris Saris.
Saris, care înainte a blocat cazurile lor de deporare cerând ultima ei decizie, a emis un ordin preliminar prevenind îndepărtarea indonezienilor pănă duce ce consiliul a decis dacă să redeschidă cazurile lor.

Sandra Pontoh, păstor al Congregației Indoneziană Madbury Maranatha din Madbury, New Hampshire, care lucra în numele imigranților a întâmpinat bine reporterii.
„ Asta speram să spună”, a spus Pontoh într-un interviu telefonic. „ Prietenii mei vor avea suficient timp, iar avocații lor vor avea timp să lucreze la cazurile lor.”
Departamentul de Justiție US a refuzat să comenteze.

Membrii ai comunității indoneziene care locuesc de-a lungul coastei New Hampshire, au început să primească ordine de întoarcere în august, în timp ce făceau rutina de prezentare ICE- check in. În septembrie, aceștia au dat în judecată, contestând că deportarea lor a încălcat drepturile lor legale după Costituția SUA. Oficialii federali susțin că au avut întotdeauna autoritatea de a-i deporta.

Instanțele federale nu au autoritate directă asupra problemei imigranților. Dar, în legătură cu obiecțiile departamentului de Justiție, Saris a decis în octombrie că are juristicție.

Cauza lor a atras atenția și suportul Delegației Democratice Congregaționale din New Hampshire, incluzând Senatorul USA Jeanne Shaheen și Guvernatorul Republican Chris Sununu.

Tradus si adaptat de la sursa: ChristianPost.com

elefant.ro

You may also read!

Evanghelistul Billy Graham, şi-a încheiat alergarea pe acest pământ

Cel mai mare evanghelist al secolului XX și-a încheiat alergarea și a plecat în veșnicie la vârsta onorabilă de

Read More...

Conferință. Tinerii sunt profund dezamăgiți de presiunea socială a unui corp perfect

Episcopul de Gloucester, Rachel Treweek, urmează să găzduiască o conferință națională săptămâna viitoare, vizând combaterea anxietății imaginii corporale la

Read More...

5 mituri despre relații existente în cultura noastră

Trebuie doar să te uiți la câteva episoade dintr-un serial popular ca să îți dai seama că ceea ce

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro