Devotionale

Iubește ca și EL

"Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuiește, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie," 1 Corinteni 13:4

foto: YouVersion

De la relații de prietenie la familie, relațiile pot fi uneori dificil de navigat. Dar dacă există un lucru care poate deosebi relațiile, este înțelegerea dragostei adevărate. În prima scrisoare a lui Pavel către credincioșii din Corint, Grecia, el explică că, chiar dacă ai toată credința, toate cunoștințele sau toată generozitatea din lume, sau dacă poți vorbi în limbi, sau dacă ai darul profeției – nimic din acestea nu înseamnă nimic fără iubire. El continuă: „Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuiește, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie.” 1 Corinteni 13:4 VDC. Dimpotrivă, Sfânta Scriptură vorbește des prin cuvintele Mântuitorului, despre faptul că, ȋmpotriva acestei acțiuni, Dragostea, nu este lege.

Cel mai probabil și tu dorești să vrei să fii o persoană răbdătoare. Intenționezi să fii un om bun. Îți dorești să fii un individ mulțumit și umil. Dar, uneori, te grăbești. Uneori te enervezi. Uneori poți fi nepoliticos, egoist, gelos, nechibzuit sau arogant. Uneori, este greu să fii om. Dar Dumnezeu știe asta și El vrea să te ajute. Cel mai probabil, și cel mai bine practicant lucru, este ca să ceri acest lucru din mâna lui Dumnezeu prin rugăciune. Atunci când dintr-o inimă sincercă, dorești să devi mai bun, să ai o ȋndoită măsură de Dragoste ȋn inima ta, Dumnezeu dorește cu plăcere să ȋți poată oferi acest lucru nemăsurabil.

În aceeași scrisoare, Pavel continuă spunând că iubirea nu ține evidența greșelilor și se bucură de adevăr. Întotdeauna protejează, are încredere, speră și perseverează. Cel mai important, dragostea nu eșuează niciodată. Dar de ce dragostea pare să eșueze uneori? La urma urmei, numărul divorțurilor este mare, familiile înstrăinate sunt obișnuite, iar ruptura acestei lumi este evidentă în aproape fiecare difuzare de știri sau flux de rețele sociale. Și tocmai de aceea a venit Isus! El S-a oferit pe Sine însuși ca sacrificiu suprem pentru mântuirea lumii. Și așa arată dragostea adevărată – să-și dea cineva viața pentru prietenii săi (Ioan 15:13). El este iubire și dragostea Lui nu eșuează niciodată. Așadar, acum că răscumpărarea a început să pătrundă – mai întâi prin Isus și, acum, prin Duhul Său din noi – îi putem iubi pe alții, uitându-ne la El, bazându-ne pe El, încrezându-ne în El, ascultându-L și urmându-I exemplul. Dumnezeu ți-a dat tot ce ai nevoie pentru a-i iubi pe alții așa cum te iubește El.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button