DevotionaleEditoriale

Fenomenul „Preoți-Soldați”

Fenomenul „Preoți-Soldați”, apărut la înviere și regăsit în zilele noastre (Matei 28:12-15)

  1. Atunci s-au alocat mulți bani pentru răspândirea unui lucru fals despre Isus. În zilele noastre se investesc multe miliarde de dolari în facilitarea răspândirii unei învățături false despre Isus. Musulmanii și martorii investesc enorm de mult pentru a răspândi un Isus nebiblic.
  2. Informația falsă despre Isus s-a răspândit la scară largă pentru că cei care au cunoscut adevărul (soldații), nu au răspândit adevărul despre Isus. Astăzi, miliarde de oameni cred eronat despre Isus, pentru că cei care cunosc adevărul despre El, nu-l răspândesc. Când nu ne implicăm în răspândirea adevărului, favorizăm răspândirea falsului.
  3. Cinci motive pentru cei care au cunoscut adevărul despre Isus nu l-au răspândit:
  4. Manipularea diavolului (în spatele atitudinii preoților era diavolul care se lupta să nu se cunoască adevărul);
  5. Banii (era vorba de un mare câștig);
  6. Adevărul cunoscut era nemaipomenit pentru soldați, dar ei nu-l vedeau ca ceva folositor;
  7. Au fost siguri că scuzele prin care-și justifică neîndeplinirea responsabilității încredințate, vor fi acceptate de cei care le-au încredințat responsabilitatea;
  8. Nu s-au consultat cu cine trebuie, referitor la ce trebuie să facă (soldații nu trebuiau să meargă prima dată la preoți să spună ce s-a întâmplat, ci la Pilat, pentru că Pilat le-a responsabilizat lucrarea, erau sub autoritatea lui Pilat și în slujba lui).

Aceste cinci aspecte motivează și azi pe cei care cunosc adevărul despre Isus, să nu se implice în răspândirea lui:

  1. In spatele celor care se împotrivesc răspândirii Evangheliei sau stau indiferenți, se află diavolul care nu dorește să se răspândească Evanghelia.
  2. Dacă pentru soldați banii au fost cauza pentru care au răspândit ceva fals despre Isus, astăzi banii sunt cauza pentru care mulți nu răspândesc adevărul despre Isus. Partea materială este una din cauzele nerăspândirii adevărului.
  3. Când adevărul pe care-l credem este interesant pentru noi, dar nu este ceva foarte important, nu este ceva care ne-a influențat viața, considerăm că nu are sens să ne irosim timpul și resursele pentru a-l răspândi.
  4. Credem că scuzele prin care ne justificăm neîndeplinirea responsabilității de răspândire a Evangheliei, vor fi acceptate de Cel care ne-a încredințat această responsabilitate. Credem că dacă scuzele noastre ne liniștesc nouă conștiința, ele îl vor liniști și pe Dumnezeu. Uităm că, dacă Dumnezeu ne-a încredințat o responsabilitate, niciodată nu vom avea nicio scuză care să justifice neîndeplinirea acelei responsabilități.
  5. Mulți oameni care dețin adevărul despre Isus, nu se implică în răspândirea lui, pentru că nu se consultă cu cine trebuie referitor la răspândirea adevărului. Mulți spun ,,nu-i problemă că nu mă implic în răspândirea adevărului” sau ,,nu trebuie neapărat să mă implic”, fără să se consulte cu Dumnezeu, și astfel să înțeleagă dacă trebuie sau nu să se implice, ci se consultă cu oameni dezinteresați de această lucrare sau cu propria rațiune și conștiință.

Silviu Luncan, pentru Total Schimbat.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button