Devotionale

Micul ucenic

micul ucenicDaffa, un băiat de 12 ani din Etiopia, dorea foarte mult să învețe să citească, dar nu avea bani ca să plătească școala, pentru că tatăl său murise. Atunci învățătorul i-a permis să participe la ore și să asculte. Astfel, Daffa a învățat să citească. Acum, dorința lui mare era să aibe o carte.

Într-o zi a trebuit să ducă o capră la piață. Acolo a văut un om care vindea cărți. Una din ele costa atât cât a câștigat el păzind o săptămână caprele. Daffa a cumpărat-o. Fericit, și-a adus comoara acasă și a început să citească. În cartea aceea erau povestiri ciudate. Se spunea despre un copil, la a cărui naștere au cântat îngerii. Și mai interesante erau povesterile despre omul Isus.

După mai mulți ani, în sat au venit niște bărbați străini. Aceștia doreau să construiască o școală și să le vestească oamenilor despre Dumnezeu și Fiul Său. Într-o seară, unul din acei oameni a trecut prin fața cortului băiatului. Misionarul a rămas uimit: Daffa citea celorlalți din Biblie;apoi a îngenuncheat și L-a rugat pe Dumnezeu să binecuvinteze misinoarii și lucrarea lor.

Daffa a fost chemat de misionar, și el a istorisit totul. Misionarul s-a bucurat de modul în care Dumnezeu și-a chemat El Însuși un prim ucenic într-o țară străină.

Sămânța bună 2006

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button