Familie

Adevărata semnificaţie a ajutorului

adevarata semnificatieAi observat că persoana care primeşte ajutorul este mai fericită decât persoana care îl dă? Sau că a fi un ajutor nu este foarte palpitant, ci poate chiar umilitor? Atunci priveşte cine este descris cel mai des ca fiind un ajutor în Biblie: Dumnezeu! Uită-te la aceste versete şi vei vedea ce vreau să spun:„Aşa că putem zice plini de încredere:Domnul este ajutorul meu; nu mă voi teme. Ce mi-ar putea face omul?” (Evrei 13:6)

„Totuşi, vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc; căci dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-L voi trimite.”(Ioan16:7)

A ajuta este o sarcină plină de putere, foarte importantă şi divină. Un ajutor este cineva care vine în întâmpinarea nevoilor altuia. El acoperă lipsurile, hrăneşte, protejează şi oferă sprijin acolo unde celălalt este slab sau şovăitor.

Când tu iei în consideraţie rolul tău ca ajutor, împlineşti un rol important pe care Dumnezeu Însuşi îl împlineşte. Poate de aceea ne-a învăţat Domnul Isus că cel mai mare dintre noi este acela care slujeşte cel mai mult.

Dacă sarcina principală a soţiei este bunăstarea soţului, atunci cea mai importantă întrebare pe care ea ar trebui să i-o pună lui este:„Cum pot să te ajut mai bine decât o fac acum?”

Nu pot să-ţi spun numărul soţilor care îmi spun că soţiile lor habar  nu au prin ce trec ei, care sunt nevoile lor cele mai profunde, sau unde ar avea nevoie de mai mult sprijin. Uneori, bineînţeles, soţul trebuie să înveţe să vorbească mai deschis cu soţia lui. Dar deseori problema începe cu o soţie care este prea concentrată pe altceva, încercând să găsească realizare şi împlinire în afara căsniciei şi căminului ei.

Te întrebi tu cum se simte soţul tău în căsnicia lui? Dacă se simte srpijinit, ajutat, şi întărit de tine? Există un singur mod de a afla: întreabă-l.

Când o soţie îşi pune cu adevărat în gând să-şi ajute soţul astfel încât Domnul s-o aprobe, atunci ea intră pe tărâmul pentru care a fost creată în mod suveran de atotputernicul nostru Dumnezeu. Ea poate avea tot felul de realizări în relaţia cu soţul ei. Şi ea face să se împlinească miracolul căsniciei – aşa cum numai o soţie poate – indiferent unde-şi are căminul. Chiar dacă este pe coasta stâncii.

Bruce Wilinson – Trăind biruinţe spirituale

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button