EditorialeFamilie

Când problemele cresc (1)

INTRODUCERE

Oamenii lui Dumnezeu nu sunt scutiţi de probleme, de încercări, de boli şi de moarte. Isaac a orbit la bătrâneţe. Fiul său, Iacov, a şchiopătat toată viaţa după lupta cu îngerul. Ezechia “era bolnav de moarte”. Iov şi-a pierdut turmele, casa, familia şi sănătatea. David a asistat la moartea unora dintre copiii săi. În Noul Testament, Ana era văduvă, ca femeia care şi-a pierdut “cei doi bănuţi”. Pavel avea un ghimpe în trup – o problem fizică ce nu a fost precizată. El a mărturisit că în Corint a fost “slab, şi se temea, tremurând.” La un moment dat, apostolul l-a lăsat pe Trofim “bolnav la Milet”.

Uneori, în momente de suferinţe, de disperare, cei neprihăniţi au pus la îndoială bunătatea lui Dumnezeu şi providenţa Sa. Iov s-a plâns: “Omul născut din femeie are viaţă scurtă, dar plină de necazuri. (…) Atunci să ştiţi că Dumnezeu mă urmăreşte şi mă înveleşte cu laţul Lui. … S-a aprins de mânie împotriva mea, S-a purtat cu mine ca  cu un vrăjmaş” (Iov 14:1; 19:6,11).

Asaf mărturiseşte: Totuşi, era să mi se îndoaie piciorul şi era să-mi alunece paşii! Căci mă uitam cu jind la cei nesocotiţi, când vedeam fericirea celor răi. … N-au parte de suferinţele omeneşti şi nu sunt loviţi ca ceilalţi oameni (Psalmul 73: 2-3, 5).

Autorul Eclesiastului, într-un moment de frustrare, a scris: “Tot felul de lucruri am văzut în zilele deşertăciunii mele. Este câte un om fără prihană care piere în neprihănirea lui, si este câte un nelegiuit care o duce mult în răutatea lui. … toate atârnă de vreme şi de împrejurări (Eclesiastul 7:15; 9:11).

În mijlocul durerii, necazurilor şi frustrărilor, nu suntem în stare să percepem corect realitatea. Ceva de speriat pe moment se poate dovedi mai târziu exact invers. Unele obiecte ale spaimelor noastre sunt doar imaginaţii de moment.

În acest capitol vom trata cu sinceritate problemele legate de durere, boală, accidente, bătrâneţe şi moarte. Şi vom vedea ce ne pune la dispoziţie Dumnezeu când ne aflăm în asemenea momente.

Sursa: cartea “Viaţa familiei creştine” de John Coblentz

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button