DevotionaleFamilie

5 mituri despre relații existente în cultura noastră

Trebuie doar să te uiți la câteva episoade dintr-un serial popular ca să îți dai seama că ceea ce spune societatea despre relații, sex și căsătorie nu seamănă deloc cu ceea ce spune Biblia despre acestea. Se pare că atracția fizică este singura cerință pentru a sări în patul cuiva. Câteodată, nici măcar atracția nu este obligatorie. Ordinea lucrurilor într-o relație nu este importantă: cunoști pe cineva, dormiți împreună, vă mutați împreună… iar mai apoi poate vine și căsătoria, însă acest lucru nu e necesar. Cultura ne prezintă aceste lucruri într-un mod foarte convingător, dar ce spun cercetările despre aceste lucruri? Sunt acești pași într-o ordine corectă sau învățăturile Bibliei despre relații sunt valabile și astăzi?

Iată cinci mituri existente în cultura noastră despre relații:

1. Locuitul împreună este un test bun înainte de căsătorie

S-ar putea să pară o idee bună să „vedeți cum merg treburile” și să vă mutați împreună înainte de căsătorie. Acest lucru devine din ce în ce mai comun în cultura în care trăim. Studiile arată, însă, că cuplurile care nu se mută împreună înainte de căsătorie au șanse mai mari de a rămâne împreună decât cei care fac acest lucru. Frumusețea legământului căsătoriei este siguranța că persoana cu care te căsătorești se angajează să rămână lângă tine toată viața, nu să plece când lucrurile devin grele.

2. Dacă „practic” cu alte persoane în prealabil, mă voi descurca mai bine după căsătorie

De obicei, practica este un lucru bun. În sport, în muzică, în artă sau chiar la locul de muncă experiența este o necesitate. Însă acest lucru nu este valabil și când vine vorba despre sexul înainte de căsătorie. Un studiu recent a arătat că persoanele care au așteptat până după căsătorie s-au declarat mai satifăcute cu 15% decât cei care și-au început viața sexuală înainte de căsătorie cu alte persoane decât soțul/ soția. Practica se începe după ce te-ai căsătorit. Nu trebuie să fii bun în pat cu oricine, trebuie să fii bun cu o singură persoană: soțul sau soția ta.

3. Trebuie să avem relații sexuale înainte de căsătorie pentru a vedea dacă suntem „compatibili” din acest punct de vedere

Sexul este o parte importantă a căsătoriei, însă nu este totul. Conform aceluiași studiu menționat anterior, cuplurile care au așteptat până după căsătorie au declarat că sunt cu 20% mai mulțumiți decât cei care au avut relații sexuale înainte de a merge la altar. Există multe alte aspecte care fac ca o relație să fie completă (și din punct de vedere sexual) precum încrederea, trecutul, angajamentul luat, etc. Actul fizic este doar o parte a ceva care implică nu numai corpul, ci și duhul, sufletul și mintea. Toate aceste lucruri fac ca o relație să fie împlinitoare.

4. Comunitatea nu este atât de importantă încât să fie luată în considerare

„Suntem noi doi împotriva lumii”, face pentru o linie cinematografică destul de romantică, dar nu este neapărat cel mai bun mod de a intra într-o căsătorie. Este o binecuvântare imensă sa fii înconjurat de familie și prieteni care încearcă să te ajute, să te îndrume și să te sprijine. Studiile arată că cuplurile care au o mulțime de prieteni și membrii ai familiei care îi susțin tind să perceapă căsătoria mai bine decât cei ale căror familii și prieteni nu sunt de acord cu relația lor.

5. Jumătate dintre căsnicii se termină cu divorț

Această statistică a devenit foarte răspândită în cultura noastră. Deși există multe modalități diferite de a evalua rata divorțurilor, majoritatea cercetătorilor sunt de acord că nu este la fel de simplu precum statisticile de mai sus ne face să credem. Shaunti Feldhahn a scris o carte despre statisticile privind divorțurile intitulată „Vestea bună despre căsătorie”. Ea a scris că cercetările arată că 71% dintre femei sunt încă căsătorite cu primul lor soț, iar printre cei care nu sunt încă căsătoriți sunt văduvi, nu divorțați. Cartea ei împărtășește și alte statistici încurajatoare despre căsătorie.

Dumnezeu știe că sexul este important. El l-a proiectat să fie așa. El l-a creat pentru a lega doi oameni într-un mod în care niciun alt lucru nu o poate face. Dacă Dumnezeu este Cel care a inventat sexul, căsătoria și relațiile, atunci de ce permitem culturii să ne dea sfaturi asupra acestor lucruri? De ce să nu înveți de la Cel care le-a creat? El este Tatăl căruia îi pasă suficient de noi, de aceea ne-a pus standarde privind acest domeniu. Chiar dacă cultura și vremurile se schimbă de la o zi la alta, El rămâne același.

Preluat de la sursa: AlfaOmega.Tv

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button