ConferinteEvenimenteExterne

Conferință. Tinerii sunt profund dezamăgiți de presiunea socială a unui corp perfect

Episcopul de Gloucester, Rachel Treweek, urmează să găzduiască o conferință națională săptămâna viitoare, vizând combaterea anxietății imaginii corporale la tineri.

Cei 2000 de delegați își vor împărtășii cunoștințele și resursele în sprijinul campaniei „Liedentity” a episcopului, pe care a lansat-o în 2016. Potrivit cercetărilor realizate de YMCA (asociația tinerilor creștini), mai mult de o treime dintre persoanele cu vârste între 11 și 16 ani au declarat că sunt dispuse să facă „tot ce este necesar pentru a arăta bine”. Statisticile Societății Copilului demonstrează că o treime dintre fete sunt nemulțumite de aspectul lor.

Treweek a spus: „În societatea de azi multe fete și băieți își caută identitatea în mediile sociale și de publicitate, pierzându-și adesea respectul de sine în acest proces. Ei sunt bombardați cu mesaje despre ceea ce este „imaginea perfectă a corpului”, subminând pentru mulți adevărata lor identitate.

Știm că pentru acești tineri care au gânduri negative despre modul în care arată, acestea pot avea un impact asupra întregii lor vieți, provocând nefericire profundă și o sănătate mentală slăbită”.

Conferința va aduce împreună unii dintre cei mai mari lideri experți ai țării în imaginea corporală și media socială, cu tinerii și reprezentanții organizațiilor care lucrează cu ei. Printre vorbitorii cheie se numără Dr. Philippa Dietrichs, profesor asociat la Centru de Cercetare pentru Aspect de la Universitatea din vestul Angliei, care va vorbi despre cercetarea academică a subiectului în cauză, consecințe dar și cele mai eficiente strategii de îmbunătățire a imaginii corpului.

Liam Preston va vorbi despre campania Be Real a YMCA, si despre setul de instrumente pentru Încrederea față de Corp necesar școlilor. Jim Davis de la Societatea Copiilor va vorbi pe baza raportului cercetărilor a Bunei Copilării. Episcopul Treweek a spus: „Sperăm că putea crea o rețea de oameni și organizații, care lucrează împreună și au o voce pentru această problemă importantă. De când am început campania Liedentity, am avut privilegiul de a mă întâlnii cu un mare număr de tinerii, și uneori ceea ce am auzit este atât de trist. Mulți dintre ei urăsc modul în care arată, având probleme cu stima de sine. Cu cât conștientizăm mai mult despre această problemă și ne conectăm cu cei care fac la fel, cu atât mai puternic va fi mesajul și suportul nostru.”

Sursa: www.christiantoday.com

Show More

Grunzac Alexandra

“Dumnezeu ne-a dat in dar mantuirea si nu este necesar sa facem nimic pentru a o castiga. Dar, din dragoste pentru Dumnezeu si pentru ca si ceilalti sa-L cunoasca, am ales sa Il slujesc prin tot ce fac si sa Il ascult. Vreau sa raspandesc in jurul meu o mireasma placuta Lui.“

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button