Despre infidelitate

In Familie

indexFiecare situaţie de infidelitate este diferită însă am observat că cea mai puternică influienţă provine din nevoile eului. Atât bărbaţii cât și femeile sunt la fel de vulnerabili faţă de această devoratoare dorinţă de a fi admiraţi și respectaţi de sexul opus. De aceea, cei care participă la aventuri extraconjugale o fac adesea pentru a dovedi că mai sunt atrăgători sexului opus. Plăcerea provine din siguranţa “că cineva te consideră mai atractiv, inteligent, frumos. Acelei persoane îi place să mă audă vorbind… îi place cum gândesc… mă găsește atrăgător.” Aceste sentimente provin din miezul personalităţii, eul, și îl împinge pe un bărbat sau pe o femeie chibzuită să se comporte nebunește și iraţional.

Iarba poate părea mai verde de cealaltă parte a gardului, dar tot trebuie tunsă. Mai devreme sau mai târziu, plăcerea unei aventuri extraconjugle se sfârșește. Oamenii trebuie să se întoarcă înapoi mai muncă. Nici fantasticul sentiment romantic nu va dura veșnic. De fapt, noul iubit devine un om la fel de obijnuit ca fostul soţ sau soţie. Defectele lui sau a ei încep să atragă atenţia și apare primul conflict. Acesta îndepartează toată atmosfera extraordinară existentă până atunci. Relaţiile sexuale încep să-și piardă savoarea, pentru că nu mai reprezintă o noutate. Uneori, nu mai reprezintă nuciun fel de atracţie.

Cunosc oameni care au colindat dintr-o “viaţa de rutină” în alta în căutarea zadarnică a plăcerii sexuale prelungite și a satisfacerii eului, făcând așa părăsesc soţi și soţii care se simt respinși și neiubiţi. Au dat naștere la niște copilași care tânjesc după afecţiunea mamei și a tatălui… dar nu o găsesc niciodată. Tot ce rămâne în urma lor spre sfârșitul vieţii sunt doar relaţii rupte, vieţi irosite și copii ostili. Un principu biblic previne rezultatul inevitabil: “Apoi pofta, când a zămislit, dă naştere păcatului; şi păcatul, odată făptuit, aduce moartea” (Iacov 1:15).

Citate de autorul James Dobson din cartea: “Căsătoria – împlinire sau frustare?”

epiesa.ro

You may also read!

La Auschwitz, mii de oameni se alătură Marșului celor vii pentru a-i onora pe cei morți

Oswiecim, Polonia, - Acum șaptezeci și trei de ani în urmă, Irving Roth, 88 de ani,  a fost eliberat

Read More...

Cornel şi Rachel Mich – buletin de misiune

Misionari în Dăneasa, Olt Familie : Mich Cornel si Rachel Suntem familia Mich și suntem misionari în Dăneasa. Ne-am căsătorit în 25

Read More...

Misiune pe termen lung în grupul etnic Patep – familia Dumitriu

Dragii noștri frați, La sfârșitul lui decembrie 2017 am luat hotărârea de a ne concentra eforturile pentru următorii 3 ani

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2018 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro