DevotionaleEditoriale

O epistolă vie şi curată

booksȊn bibliotecile din lumea întreaga, şi în editurile care se înfiinţează în fiecare an, vedem că vechea tradiţie a scrierii nu se întrerupe. Ba mai mult, poate în procente pozitive, de la an la an, apar tot mai mulţi autori ai diferitelor carţi publicate.

Cine ar putea vedea un lucru rău în toate aceste publicaţii? Cu siguranţă, practica în sine nu este de acuzat, ci mai degraba gasim lucruri ieftine care amăgesc lumea prin proasta calitate a lecturilor, basmelor încărcate de lacrimogene şi a istorisirilor neadevărate.

Ca unul care scriu şi mă adresez publicului, mă întreb şi meditez mult la ceea ce vreau să scriu. Nu vreau să subestimez autorii creştini care îşi dau interesul să scrie ceea ce cred ei că lumea ar trebui să citească, însă trebuie să selectăm ceea ce dorim ca să ne îmbunătăţească propria noastră cunoştinţă.

Ȋn lumea modernă, pentru a fi în ochii presei, în centrul atenţiei, trebuie să aduci ceva nou, ceva care să atragă inima, ochii şi să aprindă pofta, acel apetit pe care cu greu în stăpâneşti.

Am citit cărţi, care la prima vedere, sau din primele pagini citite mi s-au părut “interesante”, cărţi care erau bogate în sentimente, asemănătoare unui film, erai captivat de peisajul descris, de emoţionanta poveste de dragoste, poate chiar reuşeai să verşi ceva lacrimi din pasiunea şi din ciuda că personajului principal I s-ar fi întâmplat ceva rău, şi totuşi la ce folos pentru că toate acestea au fost un alt tip de lectură prin care autorul îşi poate câştiga ceva bani pentru faimoasa sa poveste de dragoste.

Mă întreb cu ce ne ajută oare mai mult această “epistolă sentimentală” ca să te apropii de Dumnezeu?! Categoric, în recomandările acestor tip de “epistole sentimentale”, îţi este gâdilat apetitul pofticios sub pretextul că vei cunoaşte poate o altă latură a lui Dumnezeu. Totuşi, întreb oare, S-a schimbat Dumnezeu pe parcurs, se schimbă El de la un an la altul? Categoric, NU!, doar personajele omenirii se schimbă pentru a aduce ceva nou, alături de o evanghelie falsă şi o epistolă care piere.

De multe ori tendinţa unora pentru a se afirma, se regăseşte în modelul unei cărţi pe care doreşte să o popularizeze în rândul oamenilor cât mai bine cu putinţă. Nu sunt cntra publicaţiilor, doar contra autorilor de “epistole ieftine” cu scopuri pământeşti decât scopul spiritual pe care ar trebui să îl aibă. Epistola vie, trebuie neapărat să fie găsită prima dată în trăirea personală a fiecăruia dintre noi. O epistolă vie, care să poate fi citită de lumea din jurul tău, reprezintă epistola scrisă pe o inimă predată lui Dumnezeu în totalitate. Sunt sigur că un autor care trăieşte mai întâi “epistola” după care o va şi scrie, este genul de autor care şi-a înţeles rostul epistolei lui.

Dorinţele de câştig de pe urma a tot ceea ce putem spiritualiza, nu e decât spre pieirea epistolei vi care poate încă mai are un licăr de speranţă.

Vă îndemn, dar, la acest lucru: Trăiţi epistola vie, după care o puteţi dactilografia!

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button