BisericaDevotionale

Ce avem de făcut noi ?

Praying-Hands-BibleDe ce ne-a creat Dumnezeu ca să trăim pe acest pământ? Una dintre întrebările puse probabil nu prea des, sau nu prea rar. În primul rând, Dumnezeu ne-a creat ca să trăim pe acest pământ în așa fel încât cei care ne văd să dea slava lui Dumnezeu. În al doilea rând, El ne-a creat ca să ne formeze. Iar nu în ultimul rând, ca să slujim. Într-un cuvânt, El ne-a creat pentru slava Sa, nu pentru slava noastră.

Dar, dincolo de acestea, noi avem un dușman teribil, puternic, care vrea să blocheze planul lui Dumnezeu ca noi să nu ajungem în cer ci în iad. Acest dușman nu vrea să creștem în asemănare cu Isus Cristos; nu vrea să fim folositori pentru Dumnezeu. Acest dușman care vrea să ne nimicească este viclean; el ne vede, dar noi nu îl vedem. Se uită la noi, ne studiază ca să ne găsească punctele vulnerabile, și așteaptă împrejurările potrivite ca să ne lovească, să ne distrugă.

Ce șanse avem noi?

Este important să știm că avem puncte vulnerabile. Ozia a avut ca punct vulnerabil mândria; Samson a avut ca punct vulnerabil atracția erotică; Acan, lăcomia de lucruri materiale; Ilie, descurajarea.

Care sunt punctele tale vulnerabile?

Diavolul vede punctele noastre vulnerabile, și vrea să ne alimenteze din ele, până să ne nenorocească. Ce șanse avem ca să trecem prin toate aceste atacuri, biruind și stând în picioare, ajungând la destinație (cerul)? Ei bine, da, este posibil!

Dușmanul acesta este mai tare ca orice om, dar nu e cel mai puternic de pe pământ. Dumnezeu este Cel atotputernic! Indiferent ce atacuri sau săgeți are cel rău, putem ajunge biruitori la capăt. Dar noi trebuie să apelăm la resursele lui Dumnezeu , nu la cele ale noastre.

Ce mijloace ne dă Dumnezeu ca să biruim? (Efeseni 6: 10-13)

1. întăriți-vă în Domnul și în puterea Lui! NU în puterile noastre, deoarece noi suntem slabi.

2. armura lui Dumnezeu: „De aceea, luaţi toată armura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul.Staţi gata, dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii, având picioarele încălţate cu râvna Evangheliei păcii. Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei, cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău. Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.” (Efeseni 6:13-17)

Trebuie să luăm toată armura, nu doar „părți”. Să nu uităm că diavolul nu poate face mai mult decât îi îngăduie Dumnezeu. Haide-ți să ne ancorăm în Cuvântul lui Dumnezeu, și să nu umblăm hai-hui după nelegiuirile zilelor noastre.

*articol inspirat dintr-un studiu biblic

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button