Editoriale

Deţinerea nerentabilǎ a comorilor

¨Cine iubeşte argintul nu se saturǎ niciodatǎ de argint şi cine  iubeşte bogǎţia multǎ nu trage folos din ea. Şi aceasta este o deşertǎciune!Când se înmultesc bunǎtǎţile, se inmulţesc  şi cei ce le papǎ; şi ce folos mai are din ele stǎpânul lor decât cǎ le vede cu ochii?¨        Eclesiastul 5:10-11

A strânge comori este altceva decât a face profit.Comoara este lucrul preţuit pentru el însuşi, nu pentru ceea ce poate aduce.Biblia tunǎ şi fulgerǎ împotriva deţinerii lucrurilor doar de dragul de a le avea. ¨Strângeţi-vǎ comori în cer…Pentru cǎ unde este comoara voastrǎ, acolo va fi şi inima voastrǎ.¨ În cazul în care comoara ta constǎ în aur, pǎmânt sau în posedarea pǎmântului, acolo se va afla şi inima ta, iar atunci când se vor ridica rǎzboaie şi veşti de rǎzboaie, inima ţi se va umple de teamǎ.Dacǎ un om şi-a investit bogǎţia în obligaţiuni şi incepe un rǎzboi, cum îşi poate  pǎstra el liniştea sufleteascǎ?Panica, devastarea şi ruina vor fi rezultatul-lipsa de profit la toate nivelurile.

Manipularea vieţii civilizate nu a avut ca efect dezvoltarea lucrǎrii pǎmântului, ci adunarea de comori, şi nu numai avarul este cel care strânge.Sentimentul proprietǎţii reprezintǎ  o capcanǎ pentru adevǎrata viaţǎ spiritualǎ.Pavel se foloseste de viaţa unui soldat pentru a ilustra viaţa unui sfânt(vezi 2 Tim. 2:3-4).

Niciun sentiment al proprietǎţii sau al posesiunii nu se poate însoţi cu o detaşare de duratǎ. În viaţa civilizatǎ capcana este reprezentatǎ de strângerea de proprietǎţi-Aceasta este casa mea, pǎmântul meu; acestea sunt cǎrţile mele, lucrurile mele-imaginaţi-vǎ ce se intâmplǎ când se atinge cineva de ele!Sunt copleşit de grijuri.

Isus Hristos revine mereu asupra acestei probleme: ¨Nu uitaţi, nu vǎ puneţi inima în bogǎţiile voastre, lǎsaţi-le sǎ vinǎ şi sǎ plece.¨Solomon avertizeazǎ şi el împotriva aceluiaşi lucru-oricare ar fi proprietatea pe care o deţii, ea îţi va mânca nobleţea vieţii într-un mod inspǎimântǎtor.

În cazul lui Iov, Satan a cerut permisiunea sǎ facǎ prǎpǎd în averea lui, iar Dumnezeu i-a dat voie şi toate proprietǎţile lui Iov au pierit, inclusiv sǎnǎtatea sa fizicǎ. Însǎ Iov a demonstrat cǎ un om poate rǎmâne loial dragostei sale faţǎ de Dumnezeu chiar dacǎ toate posesiunile lui au ajuns pleavǎ şi ruinǎ.

Oswald Chambers, Umbra mâinii Lui

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button