Adolescenti

Ce sa faci atunci când prietena ta vrea să-şi faca de cap cu tine

Întrebare: Ce să fac atunci când prietena mea vrea să-şi facă de cap cu mine? Îmi spune că nu trebuie neapărat să mergem până la capăt.

Răspuns: Poate nu mergeţi până la capăt chiar de prima dată, sau nici măcar a doua oară. Dar odată ce începeţi să vă giugiuliţi, aveţi nevoie din ce în ce mai mult să vă satisfaceţi. În curând nu vă mai rămâne decât să mergeţi până la capăt. Biblia ne spune clar în privinţa aceasta că e greşit să încălcăm legile lui Dumnezeu. Când “te  giugiuleşti doar”, această giugiuleală îl provoacă pe cel cu care eşti, dar şi pe tine, şi atunci vreţi să mergeţi până la capăt. Consumarea actului este însă menită să aibă loc doar după căsătorie. Aşadar, când îl provoci pe careva să facă ceva ce este menit a fi consumat după căsătorie, înseamnă că ai încălcat o poruncă (1 Tesaloniceni 4:4).

Aşadar spune-I prietenei tale că cel mai bun mijloc de a te stăpâni  este să nu începi, în primul rând.

  • Dar dacă prietenul meu şi cu mine urmează să ne căsătorim?

O verighetă nu te face o persoană neprihănită. (Doar dacă Isus Hristos lucrează active în viaţa ta poate să te facă fără prihană.) Prin urmare, dacă nu eşti fără prihană înainte de ziua căsătoriei, vei fi la fel şi după căsătorie.

La fel se întâmplă şi cu prietenul tău. Dacă este pătat de mai înainte, va fi pătat şi după. Şi cât de mult poţi avea încredere într-un partener de căsătorie când şti că acesta se luptă cu necurăţia morală? Nu poţi.

Josh McDowell şi Bill Jones, Cartea Adolescenţilor

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button