Articole

Evanghelia prin Internet (2)

2. Principii de evanghelizare prin Internet

În momentul de fata voi exprima un principiu general valabil pentru orice gen de lucrare evanghelistica, inclusiv prin Internet:

Capacitatea de a lucra pentru Dumnezeu se obtine prin studierea Sfintelor Scripturi si se dezvolta prin aplicarea invataturilor astfel dobandite.

Se poate afirma ca nu exista exceptie de la aceasta regula, fapt pentru care de indata ce am inteles importanta evanghelizarii prin Internet am inceput sa examinez principiile care trebuie aplicate pentru acest gen de lucrare. Prin urmare, daca proiectul Evangheliei prin Internet era o forma de comunicare a mesajului divin catre umanitate, atunci era necesara studierea metodelor folosite de Dumnezeu pentru a comunica cu omul si in particular cu poporul Sau.

Mi-am dat seama ca era deosebit de utila identificarea circumstantelor in care Dumnezeu a apelat la mijloace „tehnice” pentru a transmite mesajul Sau. Acest lucru nu mi se parea a fi chiar atat de simplu, dar am inceput sa examinez cu atentie Sfanta Scriptura si am observat ca Dumnezeu a comunicat in urmatoarele moduri:

1.direct, atunci cand Dumnezeu a vorbit cu omul in gradina Edenului;
2.prin oameni special alesi: profeti, apostoli, evanghelisti;
3.prin Fiul Sau intrupat ca om;
4.prin randuieli, ceremonii si simboluri;
5.prin Cuvantul scris: Biblia;
6.prin intermediul lumii naturale;
7.prin experienta providentei zilnice.

Bineinteles, aceste „canale” de comunicatie se intrepatrund dinamic, uneori derivand unul din altul. Totusi, cazul cel mai evident in care s-a facut apel la un mijloc „tehnic” de reprezentare „multimedia” (imagine, sunet si text) a fost cel al comunicarii prin randuieli, ceremonii si simboluri desfasurate la Sfantul Locas ridicat in pustie, ulterior transferate in Templul de la Ierusalim.

Atentia mi-a fost atrasa in special asupra instituirii acestui Sfant Locas si asupra metodelor utilizate de catre Dumnezeu. Am inteles cat de grandios a fost acest proiect si cum a pregatit prima venire a lui Hristos, cu trimitere pana la sfarsitul istoriei lumii. De asemenea, am notat cu atentie maniera in care Dumnezeu a actionat in vederea instituirii intregului sistem ceremonial.

Astfel, mi-au devenit clare urmatoarele sfere de competenta:

1.Competenta in executia tehnica: dupa cum citim in Exod 35:30-35, cu privire la alegerea persoanelor care urmau sa execute lucrarile cerute pentru realizarea Sfantului Locas;
2.Competenta in administratie: dupa cum citim in Numeri 4, privind alegerea semintiei lui Levi pentru administrarea lucrarilor de la Sfantul Locas;
3.Competenta spirituala: prin desemnarea fiilor lui Aaron ca preoti pentru desfasurarea slujbelor in Sfantul Locas.

Aceste sfere de competenta o data identificate, am trecut la aplicarea lor pentru desfasurarea evanghelizarii prin Internet. Trebuie bine inteles ca toate aceste competente sunt necesare pentru realizarea cu succes a unui proiect ce are ca obiectiv comunicarea vointei lui Dumnezeu catre umanitate. Asa cum am zis, nu exista exceptie de la aplicarea metodelor din Sfanta Scriptura si de indata ce am inteles acest lucru, am trecut la definirea proiectului pe care doream sa il realizez avand convingerea ca Dumnezeu imi va calauzi pasii.

__________________________________

Copyright © 2007 – 2010 Articole Crestine.

Tags
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Articole Aleatorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro

Close
Close