Articole

13 ganduri despre educatie

– A-i neglija pe tinerii nostri din scoli este intocmai ca si cand am scoate primavara dintre anotimurile anului. Philipp Melanchthon (reformator)
– Nimeni nu poate educa pe cineva daca-i este nesuferit. Xenofon (istoric)
– Nu exista abatere mai mare in ochii lui Dumnezeu, care sa impovareze atat de mult lumea si care sa merite o pedeapsa asa de mare, ca neglijarea educatiei copiilor. Martin Luther (reformator)
– Daca-mi dai un peste voi avea ce manca o data; daca ma inveti sa pescuiesc nu voi mai flamanzi niciodata. Confucius (filozof si profesor)
– Nu pentru scoala, ci pentru viata invatam. Seneca (filozof si dramaturg)
– Invatatura este ca inotul impotriva cursului unui rau: daca te opresti nu stai pe loc, esti luat in jos de ape. Proverb chinezesc
– In scolile din antichitate filozofii aspirau sa imparta intelepciune, in colegiile moderne scopul nostru mai umil este sa predam obiecte de invatamant. Alfred N. Whitehead (filozof)
– Radacinile educatiei sunt amare, dar fructele ei sunt dulci. Aristotel (filozof)
– Educatia este cea mai buna asigurare pentru batranete. Aristotel (filozof)
– Tot secretul este educatia. Piersica era odinioara un sambure amar; conopida este o varza care a frecventat universitatea. Mark Twain (scriitor)
– Asa cum un mar nu este in nici un fel un adevarat mar pana cand nu este copt, tot la fel un om nu este in nici un fel un adevarat om pana cand nu este educat. Horace Mann (educator)
– Adevarata educatie nu nesocoteste valoarea cunoasterii stiintifice sau a realizarilor literare; insa mai mult decat informatia ea pretuieste puterea; mai mult decat puterea, bunatatea; mai mult decat realizarile intelectuale, caracterul. Ellen G. White (scriitoare)
– Educatia este intotdeauna un orizont, nu o destinatie. Nicolae Iorga

Tags
Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Articole Aleatorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro

Close
Close