ArticoleDevotionale

Caracterul neschimbat al lui Dumnezeu

„Dar Tu rămâi Acelaşi şi anii Tăi nu se vor sfârşi” ( Psalmi 102:27).

Ne simțim onorați când cineva ne face o promisiune pe care o şi împlineşte. Acest lucru reflectă caracterul frumos al omului care, odată ce şi-a dat cuvântul de onoare, va face tot ce îi stă în putință pentru a realiza lucrul promis. A fi om de cuvânt ține în primul rând de integritatea noastră şi abia apoi de responsabilitatea față de aproapele nostru. Nu putem fi oameni delăsați şi în acelaşi timp să fim considerați oameni de bază. Pur şi simplu vorbim de două contraste care nu se pot intersecta niciodată.

Via areyousaved.com

Cineva spunea că prima dovadă de responsabilitate o putem vedea dimineața, când ne facem patul. Dacă nu suntem responsabili în lucrurile mărunte, cum vom putea să ne ocupăm de probleme complexe? Prin natura noastră păcătoasă, adesea suntem tentați să alegem calea ușoară, dar greșită. E mai confortabil să devenim suciți în ultimul moment, purtând în buzunarul minții pretexte atent ticluite pentru a ne dezlega de promisiuni inițiale.

Cuvântul rostit are o putere fantastică asupra semenului nostru. Prin promisiuni şi inițiative, noi de fapt ne angajăm să uşurăm povara aproapelui nostru, să aducem în sufletul celui deznădăjduit singura rază de soare pe care acesta nu o întrezărește. Ce este omul? Psalmul 116:11 ne oferă definiția omului care şi-a demonstrat public lipsa de integritate: „Orice om este înşelător.”  Dacă toți oamenii sunt aşa, atunci mai există speranță în lume? Da!

În Psalmul 103:10, David subliniază un adevăr fundamental despre Dumnezeu: „Nu ne face după păcatele noastre, nu ne pedepsește după fărădelegile noastre.” O distincție clară între omul supus naturii păcătoase şi Dumnezeul sfănt, neschimbat. Numeri 23:19 descrie concret profilul lui Dumnezeu: „Dumnezeu nu este un om ca să mintă, nici un fiu al omului, ca să-I pară rău. Ce a spus, oare nu va face?  Ce a făgăduit, oare nu va împlini?” Aceste versete ilustrează un principiu superior valorilor ieftine pe care le ținem adesea ascunse în traista vieții. Când omul dezamăgeşte, mai există o ultimă speranță: Dumnezeu.

Creatorul nu e ca noi, veşnic ocupați şi indisponibili față de cei din jur. Dimpotrivă, planurile Lui pentru noi sunt bune, paşnice şi pline de speranță: „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire , ca să vă dau un viitor şi o nădejde” (Ieremia 29:11). Oamenii ne vor dezamăgi şi de acum înainte. În ciuda acestui lucru, să ne reamintim, plini de speranță, de caracterul neschimbat al lui Dumnezeu. El e acolo pentru noi, gata să ne surprindă din nou şi din nou cu bunătatea Sa. El nu Se schimbă, iar acest lucru e cea mai frumoasă încurajare pentru noi. El va împlini fiecare promisiune de speranță pe care a rostit-o în dreptul nostru. Deci, bazându-ne pe Cuvântul Lui neschimbat, să învățăm din caracterul lui Dumnezeu şi să ne însuşim cartea de vizită a omului integru: „Tot ce începe, duce la bun sfârşit” (Psalmul 1:3).

Ioana Heredea

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button