Sinodul General al Bisericii Angliei a votat în unanimitate pentru o moțiune în sprijinul „Bisericii persecutate din lume” în ultima după-amiază a reuniunii sale din februarie, în Westminster.
Moțiunea depusă de Sinodul Eparhial Lichfield face apel la diocezele CofE să sprijine anglicanii de peste mări în „eparhiile de legătură” care se confruntă cu persecuție.
De asemenea, solicită Conferinței episcopilor anglicani din Lambeth din întreaga lume, care se va reuni la Canterbury în iulie și august, să abordeze „problema creștinilor persecutați”.
Înaintând moțiunea, reprezentantul laic al Lichfield, Penny Allen, a spus: „Nu există nicio scuză pentru abuz, amenințări și violență și recunoaștem că este responsabilitatea guvernelor, precum și a organizațiilor și indivizilor să ia cunoștință și să rezolve acest lucru.”
Episcopul de Chelmsford Guli Francis-Dehqani a spus că credința ei creștină timpurie a fost alimentată într-o biserică mică persană din Iran. Ea a declarat pentru Sinod: „Impactul revoluției islamice din 1979 asupra acelei comunități și personal asupra familiei mele a continuat să-mi modeleze credința și natura slujirii mele.
În dezbatere a luat cuvântul și episcopul de Truro, Philip Mounstephen, al cărui raport despre persecuția creștinilor din întreaga lume a fost publicat de Ministerul de Externe în 2019.
„Faptul că oamenii ar trebui vizați pentru că cred lucruri diferite și își organizează viața în consecință este un rău monstruos; faptul că 83% din populația lumii ar trebui să aibă această libertate restrânsă este inacceptabil; iar 80% din discriminarea motivată religios este îndreptată împotriva creștinilor este intolerabil”, a spus el.
Au fost aplauze în cameră, în timp ce episcopul de Dover, Rose Hudson-Wilkin, care a prezidat dezbaterea, a anunțat că 329 de membri au votat pentru moțiune fără niciun vot împotrivă și nicio abținere.
Sursa: www.christiantoday.com