Articole

Dumnezeu nu greșește niciodată!

 

De la o vreme încoace, de când Dumnezeu mi-a vorbit specific privitor la chemarea mea, se dau lupte puternice. În interiorul meu și în jurul meu. Pentru că, atunci când ești în voia lui Dumnezeu, diavolul are căi diverse pentru a te determina să renunți, să schimbi traiectoria, să vezi că ar fi altceva mai bun. Există ceva mai bun, dar nu poate fi găsit decât în Dumnezeu Însuși. Iar El e înțelepciune și desăvârșire, de aceea planul Său pentru viața fiecăruia dintre noi e perfect. Pentru ca focul acestei chemări să fie menținut, e necesară rugăciunea, părtășia în odăiță, dar și cu alte persoane. Oameni care ard pentru același scop. Drept urmare, Dumnezeu mi-a dat harul să particip, pentru o săptămână, în tabăra de misiune.

În general, oamenii au chemări pentru mine. Se uită la abilități, la pregătirea academică și creează un fel de proiecție a ceea ce ar trebui să fiu în viitor. În schimb, Dumnezeu nu face asta. El transformă minți și inimi pentru a-L iubi pe El mai mult decât orice, iar asta implică o iubire reciprocă, gata de a sacrifica vise, planuri, dorințe proprii pe altarul Lui și a accepta planul Său perfect. Nu spun că e ușor. Ce tânăr nu are planuri? De mici, fetele visează să devină doctorițe și băieții polițiști. Cel puțin, majoritatea. Când Dumnezeu a orchestrat lucrurile în așa fel încât a trebuit să fac alegeri care nu erau în planul meu perfect, am învățat încet, încet să Îl las pe Dumnezeu în control.

Dacă, în clasa a opta, familia și profesorii așteptau să aleg un profil real, ca să-mi faciliteze pregătirea pentru medicină, am ales unul uman. Surprising și pentru mine, dar Dumnezeu m-a binecuvântat în mod deosebit acolo. Pentru a fi o binecuvântare pentru colectiv și o mărturie a Desăvârșirii Sale. Când a trebuit să aleg facultatea, L-am lăsat pe Dumnezeu să conducă. În totalitate. Dumnezeu adoră să facă surprize, știți? El a făcut drumuri prin pustie pentru mine. Pentru ca să Îi recunosc încă o dată credincioșia și să nu uit că planul Lui este perfect. În tabără, El mi-a demonstrat încă o dată că nimic nu e la întâmplare. Că El nu greșește niciodată. Pentru că vreau să-L cunosc mai îndeaproape, știu că trebuie să și întâmpin schimbarea cu brațele deschise. Mă uitam la cerul acoperit de nori, din spatele cărora se proiectau razele soarelui, și îmi imaginam un Dumnezeu zâmbind, fericit că înțelegem cât e de necesar să existe și vremuri dificile sau aride care să aducă schimbarea.

Deseori, schimbarea spre care Dumnezeu ne îndreaptă nu este ușoară, dar este bună și roditoare. Noi ne împotrivim adesea acesteia pentru că afectează nivelul nostru de confort. Preferăm tiparele pe care lumea le are pentru noi și nu ne e la îndemână să le schimbăm pentru a ne schimba. Pentru a fi eficienți în zidirea Împărăției Lui, trebuie să fim deschiși la schimbare. Uitați-vă la eroii credinței, la oamenii care și-au jertfit viețile pentru ca să bătătorească drumul pe care noi azi pășim cu atâta ușurință! Uitați-vă la oamenii care se desprind de confortul lor pentru a merge până la marginile pământului, astăzi, cu Evanghelia! Și, după ce vă veți fi uitat, uitați-vă la voi înșivă.

Lăsați-L pe Dumnezeu să folosească tot ce a pus în voi, faceți-vă vulnerabili și disponibili pentru El. Și acesta e începutul a ceea ce înseamnă schimbare. Dumnezeu va face în tine și pentru tine ce nici nu-ți imaginezi. În timp ce aștepți ca Dumnezeu să lucreze pentru tine, El vrea să lucreze prin tine. Chiar dacă procesul e unul lung și dureros, El Își asumă întreaga responsabilitate pentru viața predată în totalitate Lui. Pentru că „tot ce face Dumnezeu dăinuie în veci și, la ceea ce face El, nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut” (Eclesiastul 3:13).

Violeta Alina Țibuleac


Show More

David Nedelcovici

Nothing about me, it's all about Christ.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button