BisericaExternePersecutiiRugaciuneStiri

Violența anticreștină din India provine din „mediul de ură vizată”

S-au înregistrat 145 de incidente de persecuție religioasă împotriva creștinilor în India, cu majoritate hindusă, în prima jumătate a anului 2021, inclusiv pastori asasinati și atacuri asupra bisericilor, conform Evangelical Fellowship of India (EFI), raporteaza barnabasfund.org.

Raportul semestrial al Comisiei pentru libertatea religioasă a EFI (RLC), publicat în iulie, documentează 22 de cazuri în care bisericile sau lăcașurile de cult au fost atacate sau pustiite și 20 de cazuri în care familiile creștine care trăiau în zonele rurale se confruntau cu ostracism sau boicot pentru că au refuzat să renunțe la credința lor.

EFI a declarat că violența împotriva creștinilor provine dintr-un „mediu de ură vizată” provocat de „un sentiment de impunitate generat în aparatul administrativ al Indiei”. Se spunea că al doilea val de Covid-19 părea să fi dat poliției „o șmecherie” să nu înregistreze cazuri de persecuție.

foto: barnabasfund.org

Creștinii din India au fost supuși unor violențe vicioase și răspândite în prima jumătate a anului 2021, potrivit Evangelical Fellowship of India (EFI).

„Dezvoltarea cea mai alarmantă” a fost extinderea și sfera actelor privind libertatea religiei, cunoscute sub numele de legi anticonvertire. „Legile pedepsesc aparent convertirile religioase forțate sau frauduloase”, a spus EFI. „Dar, în practică, acestea sunt utilizate pentru a criminaliza toate conversiile, în special în medii nonurbane.”

Madhya Pradesh, care la începutul anului 2021 și-a înăsprit legea privind libertatea religiei din 1968, a înregistrat cel mai grav record de violență și discriminare împotriva creștinilor, înregistrând 30 de cazuri în perioada ianuarie-iunie a acestui an.

În aprilie, o mulțime de radicali religioși au izbucnit în casa unui creștin din Indore, Madhya Pradesh, unde pastorul Manu Damor conducea cinci familii în rugăciune. El a cerut protecția poliției când mulțimea a început să bată la ușă și să rupă acoperișul casei. Pastorul și familia sa au fost ulterior acuzați în temeiul legii anticonvertire a statului. Soția pastorului Manu a fost eliberată după ce a petrecut nouă zile în închisoare. Soțul ei rămâne în închisoare, potrivit raportului.

Într-un alt caz din Madhya Pradesh, sătenii din Mangadh au decis, în februarie, că niciun creștin local nu avea voie să aibă acces la apă potabilă sau să meargă pe drumurile satului. Au fixat sârmă ghimpată groasă în jurul sondei publice pentru a împiedica familiile creștine să colecteze apă.

Uttar Pradesh, care a introdus o ordonanță privind interzicerea convertirii ilegale a religiei în noiembrie 2020, a continuat să fie „un loc periculos pentru creștini”, înregistrând 22 de cazuri. În februarie 2021, extremiștii au vandalizat o biserică din Barely, Uttar Pradesh, înfundând „Jai Sri Ram” (victoria lui Lord Ram, un zeu hindus numit și Rama) pe pereții și ușile sale. Poliția a blocat inițial plângerea pastorului, negând că incidentul s-ar fi întâmplat și au acceptat să examineze problema doar după ce au văzut imagini ale vandalismului.

Într-unul dintre cele mai brutale cazuri raportate, un grup de extremiști au pătruns în casa pastorului Alok Rajhan din statul Odisha, în luna mai, și l-au bătut atât de sever încât a murit mai târziu.

Creștinii, în „stare de șoc și frică”

În februarie, un lider al tinerilor bisericii și aproximativ 30 de creștini au fost convocați de radicalii religioși la o întâlnire în orașul Tezpur din statul Assam, unde au fost avertizați că, dacă nu își părăsesc credința creștină, își vor pierde slujbele guvernamentale ca agenți de curățenie și măturători.

„Creștinii sunt acum într-o stare de șoc și frică”, a spus EFI. „În ciuda eforturilor depuse pentru a solicita intervenția poliției, nu a sosit niciun ajutor.”

EFI a cerut guvernului indian să introducă legislație națională împotriva violenței țintite și comunitare împotriva creștinilor.

Într-o serie de recomandări, a solicitat, de asemenea, guvernelor de stat să-și abroge legile „neconstituționale” privind libertatea religiei care, a spus el, sunt utilizate în mod abuziv pentru „hărțuirea și crearea de probleme minorităților religioase”.

Creștinii din India sunt din ce în ce mai mult victime ale „miturilor” și ale „narațiunilor false” propagate de organizații extremiste precum Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) și Vishva Hindu Parishad (VHP), în timp ce bisericile au fost, de asemenea, devastate de tulpina extrem de infecțioasă a Covid-19 care a copleșit India.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button