Articole

Succesul

sursă foto: wordpressgalery.com

■ Vreau să vă spun despre viziunea pe care o am în legătură cu succesul creștinului. Putem trata agresiv subiectul succesului sau îl putem echilibra în funcție de Cuvânt. Spun asta datorită valorilor cu care unii dintre noi călătoresc prin metroul vieții. Adică, unii sunt deschiși tradiției mai mult decât Cuvântului, iar a doua categorie se încadrează în principiul prosperității. Nu e greșit să faci parte din una dintre aceste categorii, ci e greșit să pui valoare pe acestea mai mult decât pe Cuvânt.

• Adică avem viziunea lui Pavel despre sănătate, prosperitate și claritate și noi rămânem uimiți când vedem manifestarea acestora în viața adevăraților credincioși.

Să ai succes în viața spirituală nu depinde de tine, asta spune Isus. Ioan încearcă să spună clar că nu este vorba despre el, ci că el trebuie să se micșoreze. Ochii lui nu mai erau concentrați pe viața lui, greșelile sau păcatele lui. Ioan a înțeles că, de fapt, o întâlnire cu Mântuitorul te face neprihănit, dar apoi e nevoie să devii un ucenic. Nu doar un rob…

° Isus ne-a trasat o cale și un țel. Ne-a dat un ghiozdan și o hartă. Ideea  fundamentală e că noi trebuie să pornim pe acest drum. Nu să stăm în frica de obstacole, piedici sau catastrofe.

Isus a devenit un Salvator… dar este și un „înainte mergător”, conform cărții Evrei.

Având această convingere, trebuie să acceptăm faptul că Isus a mai spus că El a venit ca noi să avem viață din belșug. Nu a venit doar pentru a salva suflete de la moarte, ci a venit și în a le oferi și un scop pentru care să trăiască neclintiți.

Succesul depinde de noi, de valorile și principiile noastre. Dar să nu omitem faptul că succesul nu ne definește viața. Însă cea mai bună definiție a succesului este dată de Însuși Mântuitorul nostru, când El S-a lăsat pironit pe acea cruce.

David Nedelcovici

Show More

David Nedelcovici

Nothing about me, it's all about Christ.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button