Devotionale

Justificare și reconciliere

Photo by Carolina Jacomin on Unsplash

Cuvântul lui Dumnezeu ne avertizează că mânia lui Dumnezeu va cădea asupra omenirii păcătoase (Romani 5:8-10), dar cei care sunt socotiți neprihăniți prin sângele lui Hristos vor fi salvați de la acea pedeapsă îngrozitoare. Justificare înseamnă că Tatăl acceptă moartea Fiului Său ca plată integrală pentru păcatul nostru (Romani 3:23-26). Isus este un înlocuitor potrivit pentru că El este Mielul fără păcat al lui Dumnezeu.

În plus, noi suntem declarați neprihăniți în ochii Domnului. Gândește-te la justificare ca la o tranzacție legală în care Isus a pus toate nelegiuirile noastre în contul Lui și apoi a plătit prețul în întregime. Apoi, El a luat mărturia vieții Sale perfecte și a transferat-o în contul nostru. Acum, când Dumnezeu ne privește, tot ce vede El este perfecțiunea lui Hristos. Nu mai suntem vinovați, dar suntem declarați drepți din punct de vedere legal, chiar dacă nu acționăm întotdeauna așa.

Ce minunat privilegiu de a fi neprihănit în ochii Domnului! Acum, asta nu înseamnă că credincioșii pot merge în lume și pot face tot ce vor. Reține: „Căci ați fost cumpărați cu un preț. Slăviți‑L deci pe Dumnezeu în trupul și în duhul vostru” (1 Corinteni 6:20). Noi suntem copii ai lui Dumnezeu, dar dacă începem să acționăm ca niște copii ai diavolului, iubitorul nostru Tată Ceresc va fi credincios să folosească disciplina și să ne aducă înapoi la simțurile noastre. Darul neprihănirii ar trebui să ne motiveze să trăim o viață care să reflecte nevinovăția noastră înaintea lui Dumnezeu.

Când o relație caracterizată de separare și înstrăinare devine una de acceptare și restaurare, schimbarea este cunoscută sub numele de „reconciliere”. În momentul în care Adam și Eva nu au ascultat de Domnul, relația dintre Dumnezeu și omenire a fost distrusă, dar Tatăl a luat inițiativa de a aduce restaurarea prin trimiterea Fiului Său în lume. Prin sângele crucii Sale, Hristos a făcut posibilă reconcilierea prin stabilirea păcii dintre Dumnezeu și om. Dincolo de aceasta, El ne prezintă nevinovăția înaintea Tatălui (Coloseni 1:19-22). Toate barierele au fost îndepărtate și o relație intimă cu Domnul este disponibilă pentru fiecare credincios.

sursa: my.bible.com

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button