Devotionale

Răscumpărare și iertare

Photo by madeleine ragsdale on Unsplash

Separat de Isus Hristos, nimeni nu poate avea o relație personală cu Tatăl ceresc. Deoarece Dumnezeu este sfânt, păcatul nostru împiedică orice legătură cu El. Dar, în dragoste, El a planificat și a inițiat un proces de reconciliere cu omenirea decăzută. Sângele lui Isus Hristos oferă tot ce avem nevoie pentru a ne apropia de Tatăl.

„A răscumpăra” înseamnă „a cumpăra ceva înapoi”. Isus Hristos a venit la cruce pentru principalul scop de a ne cumpăra de la o viață de sclavie a păcatului. Poate crezi că tu ești o persoană destul de bună și nu te simți înrobit de păcat. Dar, indiferent cât de moral pare a fi, orice om are o natură păcătoasă (Romani 3:23).

Pentru a ne elibera, trebuia plătit un preț. Dar cui? Isus nu a plătit diavolului; El a plătit prețul pe care Dumnezeu l-a cerut pentru a satisface dreptatea Sa sfântă. Conform Ezechiel 18:20, „Sufletul care păcătuiește, acela va pieri”. Costul răscumpărării noastre a fost sângele Fiului desăvârșit al lui Dumnezeu – El făcând acest sacrificiu în locul nostru. Deoarece Tatăl a acceptat plata lui Hristos, noi am fost eiberați din robia păcatului și am primit putere de la Duhul Sfânt, care ne permite să trăim în libertatea de ascultare față de Tatăl.

Acum când vine vorba despre iertarea păcatelor noastre, cei mai mulți oameni vor avea impresia că Dumnezeu îi iartă doar pentru că ei Îi cer asta pur și simplu. Ceea ce ei nu înțeleg este că baza pentru ca El să-i ierte nu este cererea lor, ci plata lui Hristos pentru datoria lor. Dumnezeu nu poate ierta ce este greșit doar pentru că cineva Îi cere asta. Sfințenia Sa nu îi va permite să treacă cu vederea păcatul, el trebuie pedepsit. Dreptatea Lui nu-I va permite să ierte fărădelegile fără un preț.

Numai prin moartea substitutivă a Fiului desăvârșit al lui Dumnezeu Tatăl are o bază legitimă prin care poate ierta pe oricine vine la El cu credință și pocăință (Efeseni 1:7). Nu este nimic ce noi putem face pentru a obține iertarea Sa. Iertarea noastră este acordată doar atunci când sângele lui Hristos este aplicat vieților noastre.

sursa: my.bible.com

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button