ArticoleMeditatii

De ce eu nu mă tem

foto: moldovaorg.ro

Într-un moment de tulburare de la nivel individual la nivel internațional, am ales să nu mă tem. De ce? Pentru că, mai înainte de toate, știu că lucrurile sunt sub control, oricât de scăpate de sub controlul omenesc ar părea. Pentru că am încrederea că, indiferent ce s-ar întâmpla, viața mea depinde de Dumnezeu în primul rând, și nu doar de un set de reguli omenești pe care ar trebui să le respect orbește.

Este adevărat că aleg să mă protejez, să țin la viața mea și a celor din jur, dar să nu disper. Aleg să respect regulile care țin de siguranță și sănătate, dar fără să devină o obsesie. Nu mă tem de previziunile apocaliptice în legătură cu consecințele pe care le-ar putea aduce ziua de mâine, deoarece trebuie să fiu mereu gata de a mă dezlipi de acest pământ.

Este bine să ne cercetăm cugetul înaintea lui Dumnezeu, dar nu doar în zile de criză, ci să o facem periodic, ori de câte ori putem. Nu trebuie doar acum să fim pregătiți, ci orișicând.

Viața creștină nu reprezintă o scutire de lucruri neplăcute, nu înseamnă că dacă te rogi nu te vei mai îmbolnăvi. Dar acest lucru nu înseamnă nici că nu trebuie să o mai faci. Boala nu este întotdeauna o răsplată pentru păcat, la fel cum, a fi sănătos, nu înseamnă că suntem fără de păcate.

Nu sta nici nepăsător, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Respectă regulile necesare. Cercetează-te, roagă-te și află cum trebuie să trăiești pentru a fi pregătit pentru întâlnirea cu Domnul.  Învață și pe alții, și dacă este cazul, folosește prilejul acesta pentru a le împărtăși credința în Domnul, care dă tărie și încredere chiar și în vremurile cele mai tulburi.

Alege să nu te temi și, chiar dacă se vor întâmpla unele lucruri atroce, să continui să fii ceea ce Dumnezeu cere de la tine și să-L asculți pe El.

Te îndemn să faci puțină liniște în tine și să nu mai iei atât de mult aminte la panica ce se propagă. Dacă ești creștin, teme-te de Dumnezeu și nu te lăsa tulburat de veștile sumbre.

„Ferice de omul care se teme de Domnul și care are o mare plăcere pentru poruncile Lui!

El nu se teme de vești rele, ci inima lui este tare, încrezătoare în Domnul.”(Psalmul 112: 1,7)

Simona Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button