Editoriale

Harul lui Hristos nu este ieftin

Sursă imagine: Pinterest

Pe măsură ce doresc să Îl iubesc pe Dumnezeu mai mult și să cresc în relația mea cu El, îmi dau seama cât de adâncă e prăpastia dintre mine și El. Cât de ușor îmi este să alunec în acele văi adânci ale păcatului, cât de ușor este să spun da acolo unde El zice nu.

Văd imperfecțiunile din mine și firea pământească ce se ține ca scaiul de haina mea, ca să primească și ea măcar o fărâmă de atenție. Uneori ni se pare o joacă. Ni se pare că dacă zicem azi o minciună sau cochetăm astăzi doar puțin cu ispita, este ok. Ni se pare că nu se va întâmpla nimic, că rostim un simplu „iartă-mă” mai târziu și o luăm de la început.

Da, trebuie să îți mărturisești păcatele și nu trebuie să te oprești la ele. Dacă ai păcătuit trebuie să te ridici și să o iei de la capăt. Da, harul încă există, dar harul nu e ieftin. Harul nu ne-a fost lăsat ca noi să ne batem joc de el și ne trăim viața în duplicitate sau cu jumătăți de măsură.

Nu putem fi și ai lui Dumnezeu, și ai lumii. Nu ne putem juca cu păcatul, ca mai apoi să fugim spre Dumnezeu. Ori Îl iubim, ori nu. Ori Îi frângem inima, ori nu. Nu există cale de mijloc.

Dumnezeu vrea ca eu și cu tine să Îl iubim cu toată inima, să-I aparținem Lui cu tot ce suntem, cu tot ce avem. Dumnezeu vrea ca noi să trăim pentru gloria Sa, ca noi să facem lucrarea Lui în lume pentru ca lumea să poată vedea chipul Său în noi.

Nu, nu este de ajuns să faci parte dintr-o biserică, să aparții unui cult, unei grupări de oameni. Nu, nu este de ajuns să declari că Îl iubești. Trebuie să trăiești pentru El. Trebuie să devii una cu El. Ce arată faptele tale? Ce spun gândurile tale atunci când ești singur? Unde privesc ochii tăi atunci când nimeni nu te vede?

Nu există „nu pot”. Nu pot să mă trezesc dimineața mai devreme ca să stau cu Dumnezeu un ceas. Nu pot să nu mă mai uit la emisiunea aceea. Nu pot să nu mai merg în acel loc. Nu pot să nu mai am acel gând. Nu pot să renunț la acea persoană.

Nu există „nu pot”. Există doar „nu vreau”.

Fii sincer cu tine, tu ce vrei? Îl vrei pe Dumnezeu sau vrei ceea ce lumea îți oferă? Pentru că harul te îndeamnă la pocăință. Dragostea lui Dumnezeu te îndeamnă la dedicare. Valoarea pe care palmele lui Hristos străpunse de sânge ți-o dau te îndeamnă la veghere. Dragul meu, nu poți să trăiești pentru Dumnezeu cu jumătăți de măsură pentru că nici harul lui Dumnezeu nu este ieftin. Nu a fost ieftin și nici nu va fi. Dragostea pe care El ți-o poartă l-a costat totul, înțelegi? L-a costat suferința și moartea propriului Său Fiu. Prețul a fost plătit cu sânge divin. Poți tu să înțelegi? Nu te mai juca cu pocăința. Nu te mai juca cu inima lui Dumnezeu și cu iertarea pe care ți-o tot oferă. Alege azi să te decizi pentru El, nu cu jumătăți de măsură, ci din toată inima.

El încă te așteaptă…

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button