DevotionaleFamilie

Misterul dragostei

Încerc să înțeleg misterul ce unește două inimi. Cum de este posibilă această unire spirituală, sufletească, fizică? O asemenea lucrare nu poate fi decât rodul unei povești scrisă atent de un Autor ce dă viață personajelor sale  într-un mod original. Dar aici nu vorbesc despre o poveste, ci despre o realitate. Despre dragostea aceea care unește mai presus de logică, de organizare, de planuri… Acea dragostea care este pusă în inimă de Dumnezeu. Doi oameni atât de diferiți să simtă împreună, să se apropie pas cu pas și să formeze o familie… Este o taină. Nu vorbesc despre acei fluturași în stomac care dispar la ceva timp după consumarea emoției, ci de aprinderea focului dragostei. Ea începe cu o mică flacără care se aprinde, mai apoi are nevoie de ceva bușteni care ard mocnit până ce se formează jarul și presupune o maturizare… Poate fi încercată. Proba focului o va verifica. Dacă e doar pasiune sau atracție se va stinge treptat. Dar dacă e o sămânță ce crește treptat și înflorește, va rezista presiunilor înconjurătoare.

Cum pune Dumnezeu doi oameni împreună? Cum de ajung să se cunoască, deşi îi despart atâta distanţă? Cum de există acea apropiere şi cum de se plac, deşi încă nu se cunosc? Este o minune, minunea aceea care trece dincolo de palpabil, de planul omenesc, de ceea ce dorești sau îți imaginezi. Când Dumnezeu îţi scrie povestea de dragoste, pregăteşte-te să înfrunţi tot felul de stări, de încercări, de vânturi ce vor căuta să te dărâme… Rămâne acea siguranţă în suflet, acel DA, prin care El te face să mergi mai departe în ciuda obstacolelor. Când El Se implică, nu ştiu cum va fi, dar va fi plin de surprize. În niciun caz uşor, dar te vei şi bucura.

Dumnezeu o aduce pe Rebeca la Isaac, pe Rahela o scoate la fântână în calea lui Iacov, pe Rut o trimite pe ogorul lui Boaz… Și acestea sunt doar câteva dintre poveștile reale descrise în Biblie. Și povestea ta poate fi una dintre ele. Nu știu unde te va duce pe tine, dar în felul Său de a lucra există un plan original, care adesea te poate lăsa în uimire. O vreme crezusem că aceste povești sunt doar pentru alții și că voi fi sortită regretelor. Și aceasta în ciuda faptului că a existat în permanență o speranță ce m-a însoțit de când am decis să las creionul poveștii mele de iubire în grija Creatorului, pentru a o scrie El pas cu pas… Nu s-a întâmplat imediat. A trebuit să treacă mulți ani, timp în care speranțele scădeau, eșecurile mă făceau să dau înapoi, iar așteptarea părea a fi o fata morgana.

Nicio poveste nu este perfectă. Există obstacole peste care, dacă trecem, devenim mai puternici. Există și lacrimi care purifică ochiul spre a vedea mai clar ce trebuie ales. Și mai există și acea minune a faptului că poți fi chiar tu protagonistul, că totul poate deveni real și pentru tine.

Poate că ai eșuat și ai inima frântă. Nu te închide față de dragoste. Ea poate renaște. Iubitul își are vremea lui. Nu te încăpățâna să insiști în ceva ce știi că nu poate duce la permanență, dar luptă atunci când ai primit încredințarea că este pentru tine.

Am trecut prin multe etape, ajungând să cunosc frângerea, durerea, dezamăgirea, tristețea, bucuria. Nu rămâne în tristețe. A fost cea mai greșită alegere pe care am făcut-o vreodată. Viața este făcută pentru a continua să speri. Ea nu se termină odată cu o relație frântă sau cu un vis refuzat. Autovictimizarea nu face decât să înrăutățească lucrurile.

Nu aștepta perfecțiunea care nu există decât în aparență. Ambalajele frumoase nu ascund întotdeauna produse de cea mai bună calitate. Acceptă minusurile. Nu le lăuda, dar învață să le acoperi. Asta face dragostea și le ajută să se transforme în plusuri.

Bucură-te de fiecare clipă. Singurătatea îți dă încă posibilitatea de a crește, de a face lucruri ce îți pot fi de folos pe viitor. Poți încă visa cu ochii deschiși și să te bucuri de clipele ce le dorești. Scrie câteva scrisori pentru cineva special, chiar dacă nu-l cunoști, și la vremea potrivită vei vedea ce impact va avea.

Dragostea este un mister ce nu poate fi explicat prin cuvinte. Cea mai frumoasă poveste de dragoste poate fi scrisă doar de Dumnezeu. Alege să Îl implici întru totul în alegerile, gândurile, planurile tale și te vei bucura de un rod minunat.

Simona Mihăescu

Show More

Simona Mihaescu

"Pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu... şi doresc ca toţi oamenii să poată simţi bucuria prezenţei Lui în inima lor. Într-o lume umbrită de confuzie, El aduce răspunsuri, şi în locul unde întunericul domneşte, aprinde o lumină prin Cuvântul Său revelat. Aici am privilegiul să vă pot împărtăşi lucruri pe care le-am descoperit umblând pe Calea credinţei"

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button