Devotionale

Când inima ți-e rece

De Colin Smith

„Și împăratul David s-a dus și s-a înfățișat înaintea Domnului, și a zis: Cine sunt eu, Doamne Dumnezeule, și ce este casa mea, de m-ai făcut să ajung unde sunt?‘“ (2 Samuel 7:18)

David nu s-a lăsat târât în autocompătimire. „Port pe umeri această responsabilitate, am avut parte de împotriviri și am fost denigrat  în acești șapte ani dificili. Dumnezeu a închis ușa pentru ceea ce am vrut să fac și mi-a dat misiunea mizerabilă de a lupta în aceste războaie crunte.”

via unlockingthebible.org

Dar nu și în cazul lui David. Ce face David atunci când Dumnezeu îi închide o ușă pentru un lucru bun pe care îl vrea? El stă în prezența lui Dumnezeu și își numără binecuvântările.

Iată ce poți face atunci când inima ta este rece: stai și amintește-ți ce a făcut Dumnezeu pentru tine. Gândește-te la tot ceea ce Dumnezeu a lucrat în viața ta prin natura și providența Sa. Ai daruri și talente? Există ocazii oportune pentru tine? Există oameni care te iubesc și care țin la tine?

Atunci gândește-te la tot ce este al tău în Isus Hristos. Ai fost iertat de toate păcatele voastre, ai fost înfiat în familia lui Dumnezeu, ai fost salvat  de mânia care va veni, ești locuit de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, care nu te va lăsa, nici nu te va părăsi. Ce lucru ai, pe care să nu-l fi primit?

Dacă te confrunți cu o mare dezamăgire în viața ta, stai în prezența Domnului cu un pix și o foaie. Cere-I lui Dumnezeu să te ajute să-ți aduci aminte de multele binecuvântări. Uită-te în urmă și scrie ce a făcut Dumnezeu pentru tine.

Când a fost ultima dată când ai stat în prezența lui Dumnezeu și ai scris toate binecuvântările pe care le-a revărsat în viața ta?

Material tradus cu permisiune de pe: Unlocking The Bible

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button