Editoriale

O generație de creștini ai vorbelor goale

sursă foto: pinterest

Câteodată adevărul este dur, trist și dureros.  Citind acest articol mai departe, s-ar putea să te doară. Mă doare și pe mine, dar aș vrea să îți  vorbesc despre ceea ce văd în jurul meu astăzi.

Astăzi mă uit în jur și văd o generație de creștini ai vorbelor goale. Da, sună dur. Dar exact așa suntem. Suntem creștinii vorbelor goale. Pentru că noi avem vorbe, avem credință, dar nu avem fapte.

Suntem creștinii care vorbesc mult despre iubire, dar nu iubesc. Suntem cei ce aruncăm cu pietre și judecăm. Oare asta înseamnă iubirea?

Suntem creștinii care știu să predice. În biserici, pe stradă, la televizor, la conferințe, în cărți și pe internet, peste tot este teorie. Dar oare există cineva care să și practice ceea ce se spune?

Suntem creștinii care știu și afirmă că rugăciunea schimbă totul, dar care se roagă prea puțin, prea rece, prea în grabă. Pentru că a sta câteva minute cu Dumnezeu de vorbă este o povară, iar a auzi că cineva stă și se roagă cu orele pare o nebunie.

Suntem creștinii care știu totul, despre tot, dar sunt prea comozi ca să facă ceva. Prea comozi ca să își întindă mâna spre cel căzut, prea bine ancorați în starea lor de confort pentru ca să iasă de acolo și să facă o diferență.

Suntem creștinii care știu că trebuie să lumineze, să Îl mărturisească pe Isus, dar nu o fac. De rușine, de teamă. Din cauză că căutăm mai mult să placem oamenilor decât să Îi fim pe plac lui Dumnezeu.

Suntem creștinii care știu că există lucruri ce trebuiesc făcute, dar care îi lasă mereu pe alții să le facă. Nu eu. Nu, eu stau în pătrățica mea. Sunt bine acolo.

Suntem creștinii care vorbesc despre Duhul Sfânt și Îl proclamă, dar care nu trăiesc cu El, nu Îi ascultă îndemnurile și nu se pocăiesc.

Suntem creștinii vremurilor din urmă. Și în loc să creștem, să ne unim, să luminăm mai tare, noi doar zăngănim. Suntem creștinii care stau nepăsători, fiecare la căsuța lui, fiecare cu viața lui, de parcă la asta ne-ar fi chemat Dumnezeu. Suntem creștinii căldicei. Nici prea păcătoși, dar nici sfinți. Nici prea înflăcărați, dar nici stinși. Nici prea nebuni pentru Hristos, dar nici prea seci. Suntem creștinii căldicei. Păcat. Pentru că Isus ne vrea în clocot. Dumnezeu ne vrea cu gelozie pentru El.

El nu ne-a creat și nu ne-a pus în această perioadă a istoriei pentru ca noi să stăm degeaba. Nu ne-a dat confort și pace, nu ne-a dat vreme de har pentru ca noi să lenevim și să ne batem joc. Oare primii creștini ce făceau? Trăiau ceea ce Domnul Isus i-a învățat. Duceau Evanghelia mai departe, ajutau pe săraci, pe văduve, pe orfani. Căutau să placă Domnului în toate și așteptau venirea lui Isus. Se adunau să se roage și Duhul Sfânt era cu ei. Aveau putere, îndrăzneală și autoritate, pentru că Dumnezeu le-o dăduse. Ei trebuiau să continue ceea ce Isus a început. Unde sunt acei creștini? Ce s-a întâmplat cu ei? Ei nu erau nici reci, nici căldicei, ci erau în clocot. Fierbinți. Nebuni. Gata să moară pentru credința lor. Nu aveau confortul pe care noi îl avem azi, nici libertatea și totuși făceau mai mult.

Dragul meu cititor, oricine ai fi, oprește-te o clipă și meditează la viața ta. Oare ești tu cu adevărat creștin? Oare umbli tu cu adevărat cu Dumnezeu? Dumnezeu te-a chemat la o viață sfântă, trăită în ascultare, în pocăință, în clocot. Unde te situezi chiar acum? Irosești tu viața pe care Dumnezeu ți-a dat-o?

Astăzi încă este timp, încă este har. Astăzi încă te poți apropia de Dumnezeu și Îl poți lăsa să îți schimbe viața, să te umple de dragoste pentru El. Astăzi încă poți să te întorci la dragostea dintâi. Nu amâna, mâine poate fi prea târziu.

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button