Devotionale

Îngrijorat de propria înfățișare?

Moda și înfățișarea ocupă un loc de cinste în societatea de azi. Reclamele ne bombardează zilnic cu modalități de îmbunătățire a înfățișării noastre. Oamenilor li se spune că nu arată îndeajuns de bine, așa că de ce să nu încerce toxină botulinică, chirurgie plastică, precum fac și modelele lor?

Biblia ne spune că trebuie să adoptăm o perspectivă diferită în ceea ce privește înfățișarea, decât să ne încadrăm în tiparul de frumusețe al societății.

Ceea ce Dumnezeu consideră important

via faithreflections.org

Dumnezeu nu Se concentrează asupra felului în care arătăm în exterior. Ceea ce se află în interior contează cel mai mult pentru El. Biblia ne spune că atenția lui Dumnezeu se axează pe dezvoltarea frumuseții noastre interioare, astfel încât aceasta să se poată reflecta în tot ceea ce facem și suntem.

„Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul Se uită în inimă” (1 Samuel 16:7).

„Căci dacă nu ascultă cineva Cuvântul și nu-l împlinește cu fapta, seamănă cu un om care își privește fața firească într-o oglindă” (Iacov 1:23).

Aspectul fizic este important pentru Dumnezeu prin faptul că acesta dezvăluie gloria capacităților Sale creatoare. Așadar, ar trebui să apreciem frumusețea pe care Dumnezeu ne-a dat-o ca fiind creația cea mai complexă și uimitoare. Dumnezeu ne-a făcut pe fiecare dintre noi (Ieremia 1:5) să arătăm exact așa cum suntem, pentru planurile Sale perfecte. În ciuda celor mai bune eforturi ale noastre, omul nu va putea niciodată să se apropie de frumusețea și măreția lui Dumnezeu.

Trupurile noastre au fost create după chipul Său. Reflectăm frumusețea Lui în moduri pe care nu le putem înțelege. Dumnezeu acordă o anumită valoare aspectului fizic; dacă nu ar fi așa, toți am arăta la fel. Nu este un lucru greșit să observăm și să apreciem aspectul fizic.

Dumnezeu ne judecă inimile, nu aspectul fizic

Trebuie să ne amintim că Dumnezeu judecă inimile noastre, nu aspectul fizic. Omul interior este o creație și mai măreață. Avem suflete care nu vor fi distruse niciodată, care trăiesc veșnic în rai sau iad. Și inimile noastre sunt capabile de atâtea gânduri și sentimente, de reflecții asupra complexității lui Dumnezeu. Nu ar trebui să cădem în capcana gândului că aspectul nostru ar trebui să fie o sursă de mândrie sau invidie. Frumusețea noastră adevărată ar trebui să vină din interior, nu din frumusețea cărnii pe care lumea o judecă.

În 1 Petru 3:3-5, Petru le spune soțiilor că „podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăția nepieritoare a unui duh blând și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu”.

Aspectul exterior nu ar trebui să ne preocupe

Aspectul nostru exterior nu ar trebui să ne preocupe. Dacă motivul pentru care încercăm să avem greutatea perfectă, să purtăm cele mai bune haine, să avem tratamente faciale etc. este de a-i impresiona pe ceilalți, atunci aspectul nostru fizic ajunge o problemă de mândrie. În umilință, ar trebui să fim conștienți de aspectul nostru, în loc să acționăm conform standardelor lumii. Matei 23:12 spune: „Oricine se va înălța, va fi smerit; și oricine se va smeri, va fi înălțat.” Iacov 4:6 spune: „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar dă har celor smeriți”.

Trebuie să fim atenți la tot ceea ce ne îndepărtează de Dumnezeu, inclusiv la accentul prea extrem pe care lumea în pune asupra aspectului fizic. Dumnezeu nu vrea ca noi să iubim lumea sau ceva din ea (1 Ioan 2:15) și nu trebuie să gândim așa cum face lumea (Romani 12:2). Dumnezeu ne-a arătat puterea, frumusețea și iubirea Lui uimitoare printr-o creație incredibil de diversă. Ar trebui să fim umili, să nu ne complacem în idolatrie prin adorarea creației, ci să-L adorăm pe Creator (Coloseni 3:5).

Răspunde la două întrebări privind aspectul fizic:

  1. Îți concentrezi atenția asupra aspectului tău, luându-ți ochii de la Domnul?
  2. Te concentrezi mai mult pe greutatea corporală ideală, pe haine sau pe machiaj mai mult decât pe Dumnezeu?

Dacă ai răspuns DA la oricare dintre întrebări, atunci ar putea fi necesar să îți examinezi mai atent prioritățile. Biblia ne spune să ne uităm mai aproape la inimile și acțiunile noastre decât la înfățișarea noastră.

„Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, faceți totul în Numele Domnului Isus, și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl” (Coloseni 3:17).

„Dezmierdările sunt înșelătoare și frumusețea este deșartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată” (Proverbe 31:30).

Concluzie: amintește-ți aceste două puncte

  1. Ești o creație uimitoare făcută de Creatorul universului și, de fiecare dată când te trezești dimineața, ești o mărturie a creativității Dumnezeului nostru. Psalmul 139: 13 ne spune cum te-a purtat Dumnezeu în pântecul mamei tale. Nimic din ceea ce omul poate crea vreodată nu poate fi pus laolaltă cu creațiile lui Dumnezeu. Deci, în acest sens, da, ar trebui să îți pese de aspectul fizic în ceea ce privește igiena și îngrijirea pentru trupul pe care Dumnezeu ți l-a dat.
  2. Dumnezeu judecă inima interioară, nu aspectul fizic. Inima ta este locul unde se află frumusețea adevărată. Este uimitor cum corpul acesta pământesc, care contopește toată ființa ta, pălește în comparație cu frumusețea omului tău interior (1 Petru 3:3-5).

Material tradus cu permisiune de pe TurnBackToGod

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button