Editoriale

Ești pregătit să mori?

foto: pinterest

În fiecare seară, mă pun în pat cu gândul că mâine voi îndrepta lucrurile pe care astăzi nu le-am făcut așa cum ar fi trebuit să le fac. Apoi, îmi amintesc că ziua de mâine nu îmi este asigurată. Este posibil să o primesc, este posibil să nu o primesc. Așa că, îmi schimb gândurile și rugăciunea și spun: Doamne, dacă Tu îmi dai ziua de mâine, ajută-mă să fac cutare lucru.

Nu știu dacă mi se întâmplă doar mie, sau ți se întâmplă și ție, însă, de multe ori, mi se pare că ne trăim viața cu gândul că suntem veșnici. Adeseori ne supărăm din tot felul de lucruri mărunte, nu mai vorbim unii cu alții, ne enervăm și ne comportăm urât, având senzația că este normal să fim așa, că avem tot timpul din lume și că, atunci când vom avea chef, ne vom veni în fire.

Trăim cu impresia că ziua de mâine este plină de noi șanse pentru noi. Că astăzi putem greși, putem fi supărați, putem fi cum vrem noi să fim, pentru că oricum, mâine va veni.

Dar știi, acel mâine nu a mai venit pentru unii. Tineri, bătrâni, copii. Câteodată pur și simplu, acel mâine nu mai apare. Și tot ce a rămas, a fost un astăzi. Întrebarea este: tu cum trăiești? Ești pregătit să mori? Ești pregătit la gândul că poate astăzi este tot ceea ce ai?

Dumnezeu nu ne-a pus aici ca să trăim cu ideea că suntem veșnici, că vom avea întotdeauna o zi de mâine în care să facem lucrurile în modul în care ar fi trebuit să le facem. Dumnezeu ne-a lăsat un astăzi și dorește ca noi să trăim în teamă și în supunere față de Cuvântul Său. Dumnezeu ne cheamă astăzi la viața pe care El a dorit-o pentru noi. La planul Său.

S-ar putea să nu mai ai acel mâine. S-ar putea ca astăzi să fie tot ce primești. Așa că încetează să te mai comporți prostește și începe să trăiești cu adevărat viața pe care știi că ar trebui să o trăiești. Dumnezeu te cheamă astăzi să vii la El. Te cheamă astăzi să alegi viață sfântă, să trăiești în dragoste, să ierți, să rabzi, să îți cultivi timpul de rugăciune și să pui accent pe cer. Pământul e trecător, dar mai înainte ca acest pământ să treacă, s-ar putea să treci tu. Deci, ești pregătit să mori?

Dacă nu ești, începe să îți pui viața în ordine. S-ar putea să mai ai sute de zile de mâine, s-ar putea să mai ai doar zece, s-ar putea să mai ai doar o singură zi sau poate niciuna. Cu ce rămâi? Cine ești? Pentru ce trăiești?

Știu, sună ciudat, nu vrem să auzim astfel de lucruri, dar haideți să începem astăzi, să fim pregătiți să murim. Să fim pregătiți să plecăm acasă. Haideți să ne dezlipim de pământ și să ne lipim inima de Dumnezeu și de cer. Pentru că, da, într-o zi chiar vom pleca acasă, cine știe dacă nu, poate chiar mâine.

”Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile, ca în ziua răzvrătirii.” Evrei 3: 15

Hristos mai cheamă și astăzi. Mai bate la uși, mai caută suflete. Hristos mai are har de împărțit și astăzi. Dar tu L-ai lăsat să intre sau ți-ai împietrit inima? Ești tu cu adevărat împăcat cu Hristos? Astăzi încă mai ai timp. Mâine s-ar putea să fie prea târziu.

Lavinia Dance

Show More

Lavinia Dance

Am descoperit că în viață dacă îl ai pe Dumnezeu ai totul, iar fără El nu ești nimic. Dacă sunt ceva, sunt prin harul Său. Și dacă harul Lui a ajuns până la mine, atunci eu consider că trebuie să ajungă peste tot.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button