ArticoleMeditatii

Atenție la ofertele atrăgătoare!

de Colin Smith

foto: favim.com

„A ajuns la David, în Hebron, însoţit de douăzeci de oameni, şi David a dat un ospăţ în cinstea lui Abner şi a celor care erau cu el” (2 Samuel 3:20)

Abner a căzut de comun acord cu bătrânii lui Israel ca David să fie rege (3:17-19), iar mai apoi a ajuns la Hebron cu Mical și cu 20 de oameni. David l-a primit cu aceeași ospitalitate pe care le-a arătat-o și el oamenilor din Iabes- Galaad (3:20).

„Abner a zis lui David: „<<Mă voi scula şi voi pleca să strâng tot Israelul la domnul meu, împăratul, ca să facă legământ cu tine şi să domneşti în totul după dorinţa ta.>>” (3:21). Vedeți ce spune Abner? „L-am făcut rege pe Iș-Boșet, pot face același lucru și pentru tine. Eu sunt cel care încoronează regi! Eu pot face lucruri mari pentru tine.”

Dar există niște probleme în oferta lui Abner, iar tu te vei lovi de aceleași probleme de fiecare dată când cineva îți va oferi calea spre succes, sau îți va promite să îți dea ceea ce îți dorești. Dumnezeu a promis că îi va da împărăția lui David. Astfel, atunci când Abner spune: „voi pleca să strâng tot Israelul la domnul meu, împăratul, ca să facă legământ cu tine şi să domneşti în totul după dorinţa ta”, el încearcă, de fapt, să ia locul lui Dumnezeu!

Parcă putem auzi ecoul celei de-a treia ispite, când vrășmașul i-a arătat Domnului nostru împărățiile lumii și i-a spus: „<<Toate aceste lucruri Ţi le voi da Ţie, dacă Te vei arunca cu faţa la pământ şi Te vei închina mie>>” (Matei 4:9).

Ferește-te de omul sau femeia care îți promite ceea ce numai Dumnezeu poate oferi. Ferește-te de la a aștepta din partea cuiva sau a ceva să facă pentru tine ceea ce numai Dumnezeu poate face. Aceasta este o provocare cu care, mai devreme sau mai târziu, fiecare lider se va confrunta.

Cine îți promite ceva ce numai Dumnezeu îți poate dărui?  

Tradus cu permisiune de la: unlockingthebible.org  

Show More

Lidia Baiaş

“Sunt iubitoare de frumos, de cuvinte frumos alcătuite și, nu în ultimul rând, de oameni frumoși. Sunt absolventă a Facultății de Litere și îmi plac traducerile. La fel ca și voi, sunt în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu al iubirii și al perfecțiunii. Știu că doar El ne poate dărui frumosul în viață și binecuvântarea, pe care ne-o dorim cu toții. Am ales să fac parte din echipa Total Schimbat deoarece am vrut să Îl onorez pe Dumnezeu cu talantul pe care mi l-a dăruit. Doresc să fiu o rază de lumină în lumea din ce în ce mai întunecată în care trăim. Prin harul lui Dumnezeu, se poate!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button