Devotionale

Jurnalul unei Biblii(partea II)

Jurnalul unei Biblii II

(Partea I- click aici)

August: Sunt abandonată tot în geanta de voiaj. Lunile trecute erau obosiţi de muncă. Acum sunt obosiţi de somn, de atâta soare şi de atâta plimbare. Mă întreb când mai are timp un creştin să mă mai citească?

Septembrie: Din nou acasă la locul meu. În sârşit am companie căteva cărţi de dragoste, câteva romane poliţiste. Uneori aş vrea să am difuzoare şi eu precum cele de la combina muzicală. Ce nu aş da să fiu şi eu băgată în seamă…dar eu sunt doar o biată carte. Şi, totuşi nu sunt o carte oarecare. Sunt harta care arată drumul spre veşnicii. Cei mai mulţi nu ştim drumul într-acolo. Drum pe care l-aş putea dezvălui.

Octombrie: Astăzi m-au căutat prin casă şi m-au folosit. Cineva din familie a căzut la pat bolnav. M-au aşezat în mijlocul mesei din bucătărie… Cred că urmează să vină pastorul în vizită.

Noiembrie: Mi-au schimbat locul pe o măsuţă ca să mă poată folosi în caz de urgenţă. Toţi din casă se plâng de cât de obosiţi sunt. Aleargă după hrana de fiecare zi, după ştiri, televizor şi… ca de obicei, la calculator. Dacă aş avea difuzoare să vorbesc! Poate m-ar băga cineva în seamă! Şi totuşi eu sunt singura carte de pe pământ care vorbeşte. O fac blând, tainic, celui care binevoieşte să mă deschidă şi să mă citească, celor care binevoiesc să mă aculte.

Decembrie: Toţi se pregătesc de Crăciun. M-au îngropat sub beteală, hârtie de pachete şi…sub cadouri. S-a mai scurs un an în care iubiţii mei au vrut să mă vadă doar ocazional. O, cât aş vrea ca ei să înţeleagă că nu pot creşte cu adevărat spiritual dacă nu mă citesc zilnic. Cât aş vrea ca ei să înţeleagă că nu pot fi creştini şi nici parte a Bisericii lui Cristos dacă nu mă citesc zilnic. Ei pretind că mă cunosc, îmi cer să îi călăuzesc şi să le vin în ajutor, dar planurile lor sunt departe de planurile mele pe care ei nu le cunosc. Ei nu ştiu că „cine îşi va adânci privirea în Legea desăvârşită şi va stărui în ea nu ca un ascultător uituic, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui.”

Cum arată jurnalul Bibliei tale? Tu eşti fericit în lucrarea ta?

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button