Editoriale

Gânduri din mijlocul furtunii (4)

gândurile unui tânăr întemniţat în Japonia

inchisoareAu trecut aproape trei ani de cand Dumnezeu m-a oprit din goana mea nebuna prin aceasta lume! M-a oprit intr-un mod la care nu m-am asteptat, dar este consecinta alegerilor facute de mine. Sunt in detentie si inca mai am de ispasit o pedeapsa de aproape sase ani. Poate va intrebati ce s-a intamplat…

Ei bine, nu doar o alegere a dus la situatia in care ma aflu, ci un sir intreg de alegeri gresite. Am preferat aceste alegeri incurajat de prietenii in mijlocul carora ma simteam “bine”, dorind sa fiu ca ei. Imi iubesc prietenii si vreau sa le adresez direct cateva cuvinte: Timpul nu ne apartine! Viata e un dar! Alegerile noastre distrug uneori timpul si-n acelasi timp vietile noastre! Alegeti viata care merita cu adevarat traita, pana nu va va lovi o tragedie, indiferent de natura ei!

Inainte de arest am dus o viata zbuciumata si nebuna. Multi dintre voi stiti acest lucru. Multi m-au criticat, altii m-au barfit, restul au profitat. Dar nu judec pe nimeni. Alegerile eu le-am facut, nu m-a obligat nimeni. Acum am ales iertarea.
In vara anului 2010 am plecat din Romania increzator intr-o persoana pe care o consideram ca un frate mai mare, datorita diferentei de varsta si nu numai. Ii promisesem ca-l voi insoti in calatoria respectiva si voi lucra cu el. Am fost naiv, credul si m-am lasat influentat de un om, nu am ascultat de Dumnezeu. Coplesit de mirajul aventurii care ma astepta, am acceptat sa aleg alt drum, fata de cel pe care am fost educat sa pasesc. Imi asum responsabilitatea faptului savarsit si iata ca acum platesc. As fi putut alege sa devin rau, sa-mi deformez caracterul, atitudinea si limbajul, dar nu asta vreau! Vreau sa devin o persoana mai buna decat am fost inainte!

O buna parte din viata aceasta n-a fost condusa de Dumnezeu, nici macar de mine, ci de muzica pe care o ascultam: B.U.G Mafia, La Familia si alte trupe din strainatate, care, prin mesajele lor, te îndeamnă sa alergi dupa bani, indepartandu-te astfel de realitate, de normele morale. Dupa ce am terminat liceul am inceput sa cred ca si eu pot trai asa cum auzeam in cantecele ascultate: sa am bani, castigati legal sau ilegal, sa-mi fac de cap, creandu-mi astfel doar probleme. Ajunsesem sa nu-mi pese ca raneam pe cineva si faceam sa sufere, inclusiv familia, persoanele dragi. A urmat intalnirea cu fratele mai mare… omul in care aveam incredere. Am fost naiv si am crezut tot ce imi spunea. Viata “cantata” de solistii pe care-i ascultam si “gogosile” persoanei in care am avut incredere mi-au distrus traiectoria in viata, asta bineinteles pentu ca eu am ales asa. Pana sa fiu arestat am incercat absolut tot ce mi-a trecut prin minte, de la tatuaje la piercing-uri, pana la a cheltui bani cu gramada si a ma juca cu inimile fetelor si, sincer, nimic din tot ce am facut nu mi-a adus fericire. Poate vi se pare ciudat, dar aici am regasit o alta cale (pe care am neglijat-o), iar aceasta cale poate face lucrurile noi. Aici m-am intalnit cu adevarat cu Dumnezeu!

Poate ca vi se va parea plictisitor acest subiect, dar va rog sa continuati sa cititi! Vreau sa va spun ca, in ciuda faptului ca sunt inchis, fizic vorbind, sunt fericit, ma simt implint si cred ca Dumnezeu imi va oferi un viitor in care sa ma bucur de libertate, slujindu-L pe El! Viata fara Dumnezeu este seaca, uscata si lipsita de sens. Cat am fost in libertate eram detinut in inchisoarea viciilor, care-mi furau timpul, de fapt, imi furau viata. Am inceput sa citesc, sa studiez Biblia si am aflat ca, daca nu renunt la stilul vechi de viata si nu ma intorc la Dumnezeu, finalul vietii mele va fi unul urat. “Fiindca plata pacatului este moartea: dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Hristos Isus, Domnul nostru.” (Romani 6:23) “Oricine n-a fost gasit scris in cartea vietii a fost aruncat in iazul de foc.” (Apocalipsa 20 :15) Poate imi veti spune ca toti vom muri intr-o zi. Da, asa este, dar depinde de alegerea noastra unde vom petrece vesnicia: in rai sau in iad. Nu va inselati singuri, raiul si iadul sunt la fel de reale precum sunt parintii nostri, copacii si tot ceea ce ne inconjoara, chiar daca mintea noastra nu poate percepe lucrurile care sunt dincolo de imaginatia noastra. Prietenii mei, dupa ce am citit Biblia de mai multe ori, am inteles ca viata NU SE TERMINA cand murim. Atunci INCEPE viata vesnica, pe care o petrecem in locul pe care l-am ales cat am trait pe pamant! Poate va gaditi cum de imi permit eu, un detinut, sa va spun voua, care sunteti in libertate, cum sa traiti si cum sa nu traiti. Nu, nu asta vreau sa va spun, ci vreau sa va vorbesc despre lectia pe care am invatat-o: poti fi captiv in libertate si liber in inchisoare! Am experimentat ambele moduri de viata, stiu ce va spun! Cand eram in libertate eram rob al pacatului si al viciilor, acum ma simt liber, chiar daca ma aflu in inchisoare: ”daca Fiul (Isus Hristos) va va face liberi, veti fi cu adevarat liberi “ ( Ioan 8 : 36 ) Eu am gasit libertatea veritabila. Ma gandesc ca nu vă va atrage ideea de a trai o viata condusa dupa principiile biblice, insa eu ma voi ruga pentru voi toti! Ma voi ruga pentru prietenul in care am avut incredere, ca Domnul sa-l protejeze si sa aiba mila de sufletul lui, ma voi ruga pentru toti pe care-i cunosc si nu-i cunosc sa constientizati ca viata fara Dumnezeu este ca un trup fara oase. Prietenii mei, n-as vrea sa ma intelegeti gresit, nu va chem la o religie, nu, va chem la Dumnezeu , va chem la o Persoana, care, dupa cum scrie in Biblie, este vie, vrea sa fie Prietenul nostru. Acea Persoana este Hristos Domnul! “Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti vei fi mantuit.“ (Romani 10 : 9)

Asta inseamna pocainta, a-L recunoste pe Hristos ca Domn si Mantuitor, a-L avea pe EL model de viata. Prin EL poti sa-ti schimbi modul de viata, modul de a gandi, de a vorbi. Poate credeti ca nu este posibil. Este! Vad cum Dumnezeu lucreaza in vietile nostre, ale detinutilor care L-am primit cu adevarat in inima noastra. “Isus Hristos este acelasi ieri si azi si in veci.“ (Evrei 13: 8) Ma gandesc ca aceste cuvinte nu vor fi bine primite de multi dintre voi, insa imi doresc sa intelegeti ca exista un Dumnezeu care vede tot, stie tot, pana si cele mai tainice ganduri sau sentimente. Intr-o zi ne va trage la raspundere pentru viata pe care am trait-o pe acest pamant si nimeni nu ne va putea ajuta. Vom fi doar noi si Dumnezeu! “Va spun ca-n ziua judecatii oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care-l vor fi rostit. Caci din cuvintele tale vei fi scos fara vina si din cuvintele tale vei fi osandit… Nu ce intra in gura spurca pe om, ci ce iese din gura, aceea spurca pe om… Nu intelegeti ca orice intra in gura merge in pantece si apoi este aruncat in hazna? Dar, ce iese din gura, vine din inima si aceea spurca pe om. Caci din inima ies gandurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtisagurile, marturiile mincinoase, hulele. Iata lucrurile care spurca pe om.” (Matei 12:36-37; 15:11; 17: 20)
Prietenii mei, nu va judec si nici nu-mi permit sa va tin morala. Va scriu fiindca va iubesc si vreau sa va spun despre Vestea Buna, Isus Hristos, si imi doresc ca si voi sa intrati in rai, sa-L vedeti pe Dumnezeu. “Nu este mai mare dragoste decat sa-si dea cineva viata pentru prietenii sai.” (Ioan 15:13)
Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va schimbe vietile!
La El totul e posibil !

Trimis de Dana Simonescu pentru Total Schimbat

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button