Devotionale

Când povestea de dragoste ți-o scrie…

tumblr_m1abv7shO11qbj49mo1_500_largeCartea Rut din Biblie, este una din cărțiile care ne indrumă să cunoaștem anumite detalii legate de o relație, o relație dintre un băiat și o fată.

Pentru început să definim termenul ”dragoste”. În limba greacă, cuvântul ”dragoste” are 4 sensuri: storghee – dragostea de familie / fileo – dragostea de prieteni / eros – dragostea erotica / agape – dragostea perfectă (dragostea lui Dumnezeu).

Cineva spunea odată că principiul definitor pentru cartea Rut este: „Pregătește-te pentru relația ta de dragoste cu Dumnezeu și vei cunoaște mai multă iubire, siguranță, împlinire decât îți poate oferi oricine de pe acest pământ”.

Când vine vorba de ”curtare”, în zilele noastre modul de a curta este ideea de a se culca și de a bifa un succes. Ceea ce este total nebiblic. Curtarea începe prin dedicarea ta față de Dumnezeu în deciziile de zi cu zi, înainte de a-l/o cunoaște pe el/ea.

Când privim la Rut, probabil că ea își luase gândul de la  căsătorie, deoarece era văduvă. Probabil nici ea nici Boaz nu aveau idee că ei doi vor fi împreună. Nu e așa că e frumos? Adică cei noi, nu cred că visau unul la altul si erau obsedați cu imaginea lui/ei. Dar dacă ne gândim la noi, cum reacționăm când vedem un el/ea, și cum vedem deja totul roz…

Ce trebuie să știm legat de o relație?

*În primul rând, o relație începută, trebuie sa aibe în vizor căsătoria. Dacă un cuplu începe o relație iar apoi se despart, apoi din nou cei doi încep altă relație cu altul/alta, ș.a.m.d., de aici rezultă dezastrul viitoarei căsnicii. Deci scopul curtări este căsnicia.

*Atitudinile noastre din trecut, comportamentul cu famila, prietenii, vor avea de a face cu viitorul tău. Se spune că așa cum se comportă o fată cu tatăl ei, așa se va comporta cu viitorul ei soț. Iar cum se comportă un băiat cu mama lui, așa se va comporta cu viitoarea lui soție. Cu fiecare atitudine de răzvrătire, ne setăm spre dezastrul viitoarei căsnicii.

*Dumnezeu binecuvântează curtarea când îi implici și pe cei dragi, nu doar pe acea persoană curtată. Acum să vedem cum putem să ne dăm seama dacă cei dragi pot fi implicați :

  1. uită-te la trecutul celor dragi pe care îi implici
  2. uită-te la caracterul și credința lor
  3. uită-te la Scriptură

*Atingerile – un lucru bun la timpul grești: un lucru rău. Nu pasiuniile sunt problema, pentru că așa ne-a creat Dumnezeu, ci timpul, persoana și locul.

Sunt mii de tineri care și-au bătut joc de trupul lor, de relația care au vut-o, de numărul relațiilor, etc. Dacă ești una/unul din aceste persoane, să știi că Dumnezeu răscumpără, dar nu vrea să te lase așa!

Și în final când s-a ajuns la căsătorie, cineva spunea odată că atunci când Isus Cristos va părăsi Biserica, atunci soțul va putea sa-și părăsească nevasta.

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button