Devotionale

Gânduri de Anul Nou

2012-New-Year-Greeting-Cards-01Nu te uita la ziua de ieri, aşa plină de eşecuri şi regrete; priveşte înainte şi caută calea lui Dumnezeu, toate păcatele mărturisite trebuie să le uiţi!

Dacă acesta trebuie să fie un An Nou, un an de trebuinţă, un an în care ar trebui să trăim pentru a face acest pământ mai bun, asta este pentru că Dumnezeu ne va călăuzi în calea noastră. Deci, cât de important este să simţim dependenţa noastră de El!

Pe măsură ce îmbătrânim în viaţă, anii par să se scurteze, iar Ziua Noului An se apropie într-un ritm alert. Cu cât devenim mai maturi, cu atât mai mult realizăm că timpul este doar relativ; felul cum trăim înseamnă mai mult decât perioada în care trăim. Din fericire, noi nu trăim în ani, ci în zile. În înţelepciunea Sa, Dumnezeu nu ne arată tot ceea ce ne stă înainte. Aşa că intrăm într-un an nou pentru a-l trăi zi cu zi. Ce e trecut, e trecut. Azi începem din nou, iar ceea ce facem astăzi va fi viaţa noastră pentru mâine. Bărbia sus, umerii drepţi, ochii strălucitori, să salutăm Noul An şi în fiecare zi să urmăm mai fideli, mai curajoşi, mai cutezători conducerea marelui nostru Căpitan, care ne porunceşte să-L urmăm!

Hotărârea 1: Voi trăi pentru Dumnezeu. Hotărârea 2: Dacă nimeni nu o face, eu totuşi o voi face.

Obiectivul Noului An nu este acela că ar trebui să avem un an nou. Este că ar trebui să avem un suflet nou şi un nas nou; noi picioare, o nouă şiră a spinării, noi urechi şi noi ochi. Până când un om nu a luat hotărâri de Anul Nou, el nu va lua nicio hotărâre. Dacă un om începe să facă aceleaşi lucruri, cu siguranţă nu va face nimic eficient. Dacă un om începe cu ipoteza ciudată că el nu a existat niciodată înainte, este sigur că el nu va exista niciodată după aceea. Dacă un om nu se naşte din nou, cu niciun chip nu va intra în Împărăţia Cerurilor.

Material preluat şi tradus de pe TurnBackToGod

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button