Editoriale

Poate aşa ţi-e scris să suferi…

În ultimele zile tot mi-au răsunat în minte versurile cântării care sună astfel: „Poate aşa ţi-e scris să suferi/Doar lacrimile prietene-ţi sunt/Poate  viaţa e zbuciumată/şi te întrebi: Isuse, până când?”…. Şi mă gândeam: cât de des ajungem şi noi la concluzia căci chiar ne-a fost scris să suferim! Ajungem în clipe în care am vrea ca să uităm totul, să evadăm undeva sau pur şi simplu să aşteptăm până durerea îşi va lua adio de la noi. Sunt momente când obosim să mai luptăm, încetăm să mai sperăm… De ce toate acestea?

Nu e simplu de spus. Însă un lucru important ce trebuie să-l înţelegem este că Dumnezeu îngăduie suferinţi doar celor pe care-i iubeşte (Evrei 12:6). În alte cuvinte spus: fiecare copil al lui Dumnezeu îşi are propria suferinţă. Deci, un prim motiv de bucurie în suferinţă este că Dumnezeu ne iubeşte!

Un alt motiv de bucurie în suferinţă este faptul că suferinţa aduce răbdare (Romani 5:3, Iacov 1:3). Este un mod al lui Dumnezeu de a ne educa şi de a ne învăţa să aştepăm. Nu e simplu uneori, mai ales atunci când suferinţa pare că a atins cotele cele mai înalte ale durerii, fie ea pe plan fizic sau pe plan moral. Însă avem nevoie de răbdare ca, suferind cu demnitate, să putem primi binecuvântarea Domnului.

Prin suferinţă mai putem dobândi un lucru de mare preţ în viaţa unui credincios: mila. Dacă nu suferim, nu putem să ştim cât e de greu să suferi, şi astfel nu vei înţelege pe cei încercaţi. Însă Cuvântul Domnului ne învaţă: „Încolo, toţi să fiţi cu aceleaşi gânduri, simţind cu alţii, iubind ca fraţii, miloşi, smeriţi” 1 Petru 3:8.

Şi în final, o bucurie a suferinţei este chiar primul vers din refrenul cântării de care am amintit adineaori: „Nu uita: şi pentru tine va fi soare!” Însă nu avem cum să primim soare, dacă mai întâi nu vom trece prin şcoala suferinţei.

E greu să treci prin întuneric, să înaintezi prin furtună sau prin ceaţă, e greu să suporţi stropii reci şi neîndurători ai ploii sau să te ridici atunci când tocmai vântul te-a trântit la pământ, însă să nu uiţi că dincolo de tot amarul, suferinţa şi necazul există un soare care odată va straluci si pentru tine! Tu nu ceda! Luptă-te, că odată vei privi în urmă şi te vei bucura că nu ţi-a fost zadarnică lupta!

Show More

Related Articles

3 Comments

 1. E greu sa inaintezi cand suferinta atinge cotele cele mai inalte, cand suferinta tine ani de zile si nu se mai termina.
  Oare unde e D-zeu cand stii ca suferi in casa ta, cand vii cu sila acasa din cauza unei fiinte care ar trebui sa fie exemplu si model sa faca bine in loc de rau. Eu cu maica-mea nu ma inteleg, o urasc, am 31 de ani stau cu ea……(mi-e greu sa o iau de la capat, in chirie) e atat de rea, rece, cruda si posesiva. Trebuie sa-i dau socoteala cu tot.
  E asistent maternal, il bate pe baiatul care e la noi de-i zboara capacele, are 11 ani zice ea ca nu-i bun de nimica si numai joaca ii trebuie. Mie imi controleaza viata cum vrea ea.
  Vecinii toti o urasc, cu toti s-a certat.
  Oare unde e D-zeu?? De ce nu-mi raspunde??

  1. Da, fiecare isi are necazul lui si desigur ca nu snt eu in masura s raspund dc e asa. Mi e greu sau chiar imppsibil s t inteleg pentru ca eu insumi nu am trecut p acolo insa t pot ajuta facandu te constienta d cateva lucruri. Unu este ca gresesti adunand ura in tine. Ura distruge mai intai vasul in kr este tinuta. Incearca sa i arati bunatate mamei tale. Poat e greu insa nu imposibil. Fa u primul pas chiar dk primele dati va fi numi din sila. Insa u esti acea care hotarate dk s iubeasca sau nu.poat nci mama ta nu e bucuroasa d ea. Ajut.o oferindu.i compasiunea ta. Unalt lucru este ca noi decidem dk suferinta ne face mai buni sau mai rai. Inloc s aduni manie si ura, aduna rabdare si fapte bune. Si inca un lucru este ca punandu.ne intrebari nu vom afla niciodata raspunsul. Aceste inrebari n aduc doar amar si n ajuta s ne concentram p durerea ns. La urm urmei dc a ingaduit Dzeu ca propriul Sau Fiu sa moara? Unde era Dzeu atunci??? Afolo unde este si azi si n priveste. D aceea draga mea sufera cu rabdare ca vine o zi a izbavirii si vine si una a rasllatirii.fa ceea ce poti c s fii sigura ca nu vei regretA intr o zi! Dumnezeu s te binec si s te ajute!

   1. Amin asai eu o iubesc pe mama mea chiar daca ea nu mia aratat Dragostea iam aratat eu si ea e rece si mie mia facut multe dar prin Domnul am aratat iubirea si acum se uita mirat cum eu o mai iubesc eu am familie acum.am.3 copii.mama mea nu ma vrut dar Dumnezeuma salvat si sa fiu pe lume si eu.o sun cum pot asa invinge prin Domnul si fa tu primul pas daca vezi ca tot asa macar roagate pt ea si eu ma rog ca este rece mama mea si eu ma rog pt ea mereu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button