Bărbatul – reprezentantul legal al lui Hristos

In Familie

Nu îmi plănuiesc niciodată ceea ce aş vrea să scriu peste o săptămână sau să plănuiesc un anume articol pentru cutare zi. Nu! Deloc! Majoritatea articolelor se nasc din trăirile autorilor, din scenele din viaţa altor persoane, din citate şi expresii auzite cândva.

Nu ştiu cum aş putea să prezint un portret sau să fac o listă cu ce caractere ar trebui să le aibă un bărbat (când zic “bărbat” mă refer şi la adolescenţi şi tineri), însă aş vrea să discutăm în rândurile care urmează dacă, într-adevăr, bărbatul modern al zilelor noastre trebuie, sau mai bine zis, este el un reprezentant legal al lui Isus Hristos ori un reprezentant ilegal.

Bineînţeles că portretul ideal pe care o fată îl aşteaptă de la un băiat este portretul descris în Sfânta Scriptură, însă cum mulţi sunt chemaţi şi puţini aleşi (Sfânta Scriptură spune acest lucru, nu eu), portretul ideal începe să se desfigureze. Asistăm în secolul al XXI-lea la un portret al bărbatului deformat. Societatea ni-l prezintă ca un bărbat iubitor, un bărbat sociabil şi gata de sacrificiu pentru cei din jurul lui şi pentru familia sa, însă familiile sunt cele mai bune studii şi cercetări care se pot face vreodată, doar acestea sunt capabile să afişeze rezultatele oficiale şi adevărate cu privire la portretul bărbatului, care din păcate, sunt deseori negative.

Ȋmi pun astăzi întrebarea: Mai este bărbatul zilelor noastre un reprezentant legal al lui Isus Hristos? Spunea Ed. Cole că “Bărbăţia şi asemănarea cu Cristos sunt sinonime”; mare adevăr, aşa spune si Biblia. Totuşi, când citesc din Efeseni 5:25, care spune: “Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dar pe Sine pentru ea”, mă înfior, deoarece mă gândesc la miile şi sutele de mii de bărbaţi care demult sunt “repetenţi” la acest capitol. Ştiţi unde se află “repetenţii”? Sunt chiar printre noi, în societate, în biserică, la locurile de muncă, peste tot! Dar nu-i vezi! Aşa este, nu sunt vizibili, poartă măşti ca să nu li se vadă portretul deformat. Poartă doar o formă a lui Hristos, poartă doar o parte din Isus (care este egală cu zero).

Familia dorită de Isus Hristos nu este familia secolului al XXI-lea, care tinde spre destrăbălare şi spre dezmembrare, este acea familie care se regăseşte doar în Sfânta Scriptură. Da! Ȋncă există şi se poate construi doar dacă ai ca constructor pe Isus Hristos, doar dacă temelia ta are la bază principiile lăsate de Isus Hristos în Sfânta Scriptură, doar aşa vei putea ieşi biruitor, doar aşa vei flutura steagul biruinţei.

Ca  tineri ai lui Isus Hristos, încă mai avem harul de a mai munci alături de Isus pentru a ne consolida o temelie puternică pentru familia din viitor.

Dacă eşti un tânăr care ai citit aceste rânduri, te îndemn să mergi înaintea lui Dumnezeu în rugăciune şi să-I ceri iertare pentru timpul în care ai refuzat să-ţi construieşti această temelie, şi să-L rogi pe Isus ca, de azi înainte (acum cât încă ai timp), El să vină alături de tine ca să-ţi construieşti această temelie a familiei, iar când vei deveni bărbat/preot al familiei, să fii un reprezentant legal al lui Isus Hristos în familia ta în primul rând, şi apoi în biserică, societate… etc!

You may also read!

Un ajutor pentru Evanghelia Luca – familia Taciuc

Dragi fraţi şi surori, rude apropiate, iubiţi prieteni, Fie ca Domnul Isus să vă binecuvânteze în tot ceea ce

Read More...

Îndrăzneala şi puterea credinţei

Ionatan a zis tânărului care-i purta armele: „Hai să trecem la straja acestor necircumciși; poate că Domnul va lucra

Read More...

O dovadă a vieţii eterne dincolo de moarte

Stând singur undeva, îţi poţi imagina lucruri foarte diverse: că eşti preşedintele S.U.A, că eşti secretarul O.N.U, că eşti

Read More...

One commentOn Bărbatul – reprezentantul legal al lui Hristos

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

© 2010 - 2017 Total Schimbat.ro |Termeni si Conditii

Aboneaza-te la Total Schimbat.ro