EditorialeFamilie

Iubire în cabina de probă

Zilele trecute, întorcându-mă de la biserică, mi-a fost dat să aud câteva cuvinte “anormale” pot spune, pe care o doamnă mai în vârstă le-a adresat  cuiva sub formă de întrebare.

Discutând despre viaţa de familie, modul cum se derulează o relaţie romantică între doi tineri creştini, şi multe altele despre acest subiect, la un moment dat doamna respectivă a adresat o întrebare care sună în felul următor: “Dar la voi cum e, băiatul are voie să ia un an de zile fata în probă, după care, dacă voieşte, se căsătoreşte cu ea?”

Pe moment cred că am râs la auzul acestor cuvinte şi aberaţii, însă durerea şi mai mare a fost să văd şi să aud cum un popor care se pretinde a fi creştin interpretează şi născoceşte tot felul de tradiţii şi obiceiuri păgâne din cauza faptului că Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu, este pusă acolo, pe un raft, zăcând de ani de zile, poate.

Mi-am dat seama de pericolele la care sunt expuşi cei mai mulţi tineri din ziua de azi, la efectele şi riscurile la care se avântă cu ochii parcă închişi fără a privi mai departe, realizând că ceea ce vor face îi va costa o viaţă întreagă.

Ȋn primul rând, Dumnezeu condamnă acest lucru al iubirii de probă pe care mulţi îl înfăptuiesc, şi chiar Sfânta Scriptură vorbeşte despre aceşti oameni că nu vor intra în Ȋmpărăţia lui Dumnezeu (Apocalipsa 21:8).

Ȋn al doilea rând, pe lângă faptul că cei doi trăiesc în păcat, conştiinţa lor îi va apăsa mai târziu din cauza faptului că au păcătuit. Ȋn această “cabină de probă”, cei doi vor fi tentaţi să poarte o mască a unui alt chip decat propria lor viaţă, încercând să pară cât mai buni pentru persoana de lângă ei. După ce vor ieşi din “cabina de probă”, măştile lor vor pica şi îşi vor arăta adevărata faţă pe care poate niciodată nu au cunoscut-o nici unul, nici celălalt.

Repercursiunile şi acuzaţiile vor porni odată ce viaţa lor va începe să trăiască sub acuzaţiile minţii lor.

Dacă o persoană afirmă că doar acesta este singurul mod în care are ocazia să îşi cunoască viitoarea soţie, trăind în păcat şi imoralitate, se înşală, ba mai mult îşi pierde sufletul… şi pe viitor poate şi familia.

Multe despărţiri şi divorţuri în familie sunt cauzate deseori de trecutul celor doi care au trăit în păcat şi nepăsare faţă de Cuvântul lui Dumnezeu.

Nu folosi cabina, foloseşte-ţi Biblia !

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button